IZOLSKA OBČINA OZAVEŠČA O VARNOSTI V PROMETU: Vsaki od šol podarila kolo, skiro in komplet zaščitne opreme (FOTO, VIDEO)

Izola

Občina Izola je v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Izola podarila vsaki od izolskih osnovnih šol kolo, skiro in komplet zaščitne opreme.

Izolska občina vsako leto organizira preventivne akcije, s katerimi ozavešča občane o varnosti v cestnem prometu, posebej v času pred poletno sezono, ko se poveča število kolesarjev, pešcev in uporabnikov skirojev. Danes je v parku Pietro Coppo predstavnikom vsake od izolskih osnovnih šol podelila kolo in skiro s pripadajočo zaščitno opremo, ki je namenjena vadbi kolesarskih veščin in izvajanju Programa usposabljanja za vožnjo kolesa oz. vadbi na nedavno zgrajenem koloparku v Livadah.

"V čast mi je predati v uporabo kolesa in skiroje, ki bodo osnovnošolcem služili pri učenju o varni udeležbi v prometu. Pomembno je, da kot občina podpiramo trajnostno mobilnost in zdrav življenjski slog. Na to bomo znova opozarjali tudi jutri v okviru akcije Varno na kolo," je ob tej priložnosti povedal župan Danilo Markočič.

Kolesarji in uporabniki skirojev poleg pešcev sodijo med ranljivejše udeležence v prometu, zato morajo biti ostali vozniki nanje še posebej pozorni. Upoštevati morajo prometno signalizacijo in omejitve hitrosti, prednost ter prilagoditev bočne razdalje za varno prehitevanje.

Pred kolesarjenjem, zlasti pred začetkom sezone, pa je priporočljivo preveriti tudi tehnično brezhibnost kolesa oziroma skiroja. V okviru akcije Varno na kolo, ki bo potekala jutri dopoldne na nekdanji obalni cesti, vam lahko pri tem pomagajo občinski redarji MU Istre in policisti PP Izola. Organizatorji bodo mimoidočim razdelili nekaj zaščitne opreme, kot so odsevniki, zvončki, zaščitne čelade ipd. Stroški nabave opreme za osnovne šole in akcijo Varno na kolo so znašali skupno 3875 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  04 .06. 2022 ob  01: 56
Ma v cem je fora tega?
Isto kot ce bi brezdomcu castu en sendvic in ga poucil da more dobro in zdravo jest ce hoce bit zdrav