IZOLSKA CIVILNA INICIATIVA ZBRALA DOVOLJ PODPISOV: Prostorski načrt občine gre očitno na referendum

Izola

Civilna iniciativa Gibanje za Izolo je zbrala zadostno število podpisov za razpis referenduma o občinskem prostorskem načrtu (OPN) Občine Izola, je sporočila pobudnica referenduma Viktorija Carli. Overjene podpise bodo na Občino Izola predali v četrtek, ko bodo tudi sporočili točno število zbranih podpisov.

Zbiranje podpisov za razpis referenduma o OPN Občine Izola se je začelo 15. oktobra in poteka še do vključno petka, 19. novembra. Za razpis referenduma morajo pobudniki zbrati 673 podpisov izolskih občanov z volilno pravico.

Izolski občinski svet je OPN sprejel 8. julija, v civilni iniciativi Gibanje za Izolo pa opozarjajo, da malokdo pozna vsebino OPN. Ta po njihovih navedbah predvideva pretirano pozidavo, tudi na najboljša kmetijska zemljišča, in ne upošteva pobud domačih kmetov. Prav tako po navedbah iniciative niso predvidena neprofitna stanovanja za mlade in vse ostale občane.

Kot so sredi julija navedli na občini, je bil osnutek OPN na vpogled skoraj pet mesecev in je občinski svet o njem trikrat odločal. S sprejetjem bo na območje tovarne Argo in Male opreme med drugim umeščen nov kulturni center, prostor pa ne bo namenjen stanovanjski gradnji.

Prostorski načrt omogoča tudi dograjevanje izolske bolnišnice, celovito ureja ukrepe za zagotavljanje poplavne varnosti, poleg tega pa so dosegli dogovor z imetniki pomožnih kmetijskih objektov, da bodo ti za velike kmetijske pridelovalce večji kot doslej, so še navedli na Občini Izola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  14 .11. 2021 ob  10: 22
23
... če v opn ni navedena možnost gradnje najmanj dveh garažnih hiš (kadar koli ze to bo, vsaj pušča možnost izgradnje) bom glasoval proti sprejetju opn (v turistični sezoni, ko končam službo že sedaj iščem parkirno mesto po pol ure in več ..., kaj bo, ko ne bo več možnosti parkiranja pri trenutno možnem parkirišču ob argu (zraven dimnika), kjer je cca 300 parkirnih mest, si ne predstavljam ...