Izolska bolnišnica pred zaprtjem?

Izola

Direktor izolske bolnišnice Jani Dernič poudarja, da je bolnišnica v postopku pridobivanja posojila iz državne zakladnice. V četrtek bo o tem usklajevalni sestanek, je pa bolnišnica do danes morala poslati poročilo o izvajanju sanacijskega načrta. Kemofarmacija zaradi zapadlih računov grozi z ustavitvijo dobave zdravil in blokado računa bolnišnici.

Dernič je zapisal, da bolnišnica še ni pridobila posojila iz državne zakladnice, ker je predvidela črpanje do 30. oktobra letos. "Naša pričakovanja so, da bomo pridobili kredit in tako tudi omogočili delno poplačilo obveznosti do dobaviteljev," je zapisal Dernič.

Po navedbah ministrstva za zdravje je sicer izolska bolnišnica do danes morala predložiti poročilo o izvajanju sanacijskih ukrepov. "Poročilo bo ministrstvu za zdravje pomembna podlaga za presojo in mnenje o zagotovitvi likvidnostnega posojila," so  zapisali na ministrstvu.

Odločitev o posojilu izolski bolnišnici ni dokončna

Tako odločitev, da Splošna bolnišnica Izola ne bo dobila likvidnostnega posojila, še ni dokončna, pojasnjujejo na ministrstvu. "Zaradi odsotnosti direktorja Derniča sestanka glede likvidnostnega posojila na ministrstvu za finance ni bilo mogoče organizirati prej kot ta četrtek, čeprav bi zaradi urgentnosti reševanja likvidnostne situacije v bolnišnici to bilo smiselno organizirati prej," priznavajo na ministrstvu.

In medtem ko se je plačevanje obveznosti do dobaviteljev ostalih bolnišnic, katerih poslovanje je bilo kritično in so že prejele posojilo iz državne zakladnice, bistveno izboljšalo, pa po besedah predsednika uprave Kemofarmacije Davorina Poherca izolska bolnišnica s plačilom nekaterih računov zamuja tudi do pet mesecev.

Dobavitelj zdravil poziva direkorja, da plača zapadle obveznosti

Tako prvi mož enega izmed največjih dobaviteljev zdravil daje na voljo izolski bolnišnici še nekaj dni, da poravna zapadla plačila do Kemofarmacije, ki so starejša od 60 dni. Sicer bodo ustavili dobave bolnišnici in blokirali račun bolnišnice, je napovedal..

"To je zadnji poziv direktorju Derniču, da sam ukrepa in plača zapadle obveznosti," je dejal Poherc. Teh zapadlih obveznosti, ki presegajo rok plačila za 60 dni, je po njegovih navedbah za 600.000 evrov, medtem ko celotne zapadle obveznosti bolnišnice do Kemofarmacije znašajo več kot milijon evrov.

Zapadle obveznosti izolske bolnišnice se sicer v zadnjih mesecih niso zviševale, saj jim je Kemofarmacije dobavljala le toliko zdravil, kolikor so tudi plačevali, je pojasnil.

Marko |  24 .10. 2013 ob  17: 28
Naj jo privatizirajo..in razdelijo oddelke in bo prezivela.
Ce pa zivi od drzave pa bo vedno v minusu
Pero |  23 .10. 2013 ob  12: 07
KRADEJO!!!!