IZOLI EVROPSKA SREDSTVA ZA NOVE KOLESARSKE POTI: Najprej od Avtokampa Jadranka do meje s koprsko občino

Izola

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je nedavno izdala odločitev o finančni podpori projektu Občine Izola in tamkajšnjega zavoda za spodbujanje podjetništva v višini 763.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za izvedbo projekta Kolesarske poti z javno razsvetljavo in drugo infrastrukturo.

V okviru projekta, ki je po navedbah vladne službe vreden nekaj manj kot 1,9 milijona evrov, bodo uredili nove kolesarske poti in zagotovili tudi njihovo povezanost, so pojasnili na občini.

Trenutno poteka ureditev odseka nekdanje obalne ceste od Avtokampa Jadranka do meje z Mestno občino Koper, ki bo zaključen do izteka tega koledarskega leta. Druga faza vključuje ureditev infrastrukture na Južni cesti, ki bo zaključena do marca 2021, v sklepni fazi pa bodo uredili še odsek Parenzane, vključno do tunela Šalet, in sicer predvidoma do maja drugo leto. Dela izvaja podjetje CPK.

Kot so poudarili na občini, želijo s projektom povečati uporabo trajnostnih oblik transporta, kar bodo dosegli z ureditvijo ustreznih površin za kolesarje, ki bodo privlačnejše za vse udeležence v prometu.

STROKOVNA DIREKTORICA ZD KOPER: "Biti okužen še ne pomeni, da boš dejansko zbolel za koronavirusom"

Epidemiološka slika se iz dneva v dan slabša, kaj pričakujete in kaj lahko vsak posameznik naredi za lastno zaščito? Epidemiološka slika v Sloveniji je slaba. Vsak dan zabeležimo skoraj 2000 na novo okuženih s koronavirusom, kar upravičeno vzbuja skrb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  01 .11. 2020 ob  15: 32
Kolesarska pot se od Avtokampa Jadranka nadaljuje mimo OŠ Vojke Š. do kosove ulice. Od tam je 150 m zračne razdalje do kolesarske steze v Livadah, ki prečka Južno cesto in se nadaljuje po Parenzani. Seveda bi bilo bolje, če bi Parenzano navezali direktno do rude a bo to trajalo, dokler bo narejeno. Do takrat pa bi dikaj poceni rešili problem zmedenih tujcev, ki se iščejo med Kampom Jadranka in Livadami.
AlexZi |  01 .11. 2020 ob  15: 31
Alora, res je treba uredit kolesarske ampak premišljeno.. strinjam se z Nino nadležen in nevaren je del ritoša do lokomotive. Ogromno kolesarjev se zgubi in potem zapelje na krožišče. Celo na avtocesto zabluzijo. Drug problem je pri centru. Ljudje ne vejo kam it in pol se ustavljajo vsepovsod in sparšujejo kam naprej ker kolesarska kr izgine ????‍♂️. Tretjič zakaj se kolesarske poti namesto od kroznega po ovinku obalne ceste ni speljalo čez parkec ko voziš po kolesarski proti kopru enostavno zaviješ iz kolesarske mimo pokopališča in ne oviraš prometa in promet tebe ne.. poleg tega ni tistega nerodnega zavoja na tistem prehodu za pešce ki je zelo nevaren. Boljše je prihajat na prehod lepo normalno kot pa pod tistim kotom ????‍♂️
Nina |  01 .11. 2020 ob  13: 01
Od ritose, mimo gaviolija, do lokomotive je treba zrihtat...drugo je uredu