IZOLANI SO ODGOVORILI: Kaj si želijo na območju nekdanje ladjedelnice?

Izola

Občina Izola je pred dvema tednoma svojim občanom in občankam zastavila vprašanje, kaj bi radi "videli" na območju nekdanje ladjedelnice. To območje bo namreč prešlo v lastništvo državo, s katero občina usklajuje javne programe, ki bodo tam zaživeli, a jih želi uskladiti tudi z interesi lokalne skupnosti. Kaj so pokazali rezultati?

Z anketnim vprašanjem, ki se je nanašalo na javne programe na območju nekdanje ladjedelnice, so na Občini Izola želeli izvedeti, kaj si na dotični lokaciji želi lokalna skupnost oz. česa si ne. Občina sicer na tem mestu vidi priložnost za ureditev zelenih površin, dodatne plaže, prostora za dom upokojencev in druge javne programe, servisa za plovila ter tudi programe, ki so potrebni za policijo in civilno zaščito. Kaj pa bi radi občani in občanke?

V desetih dneh je v anketi sodelovalo 556 oseb, ki si v največji meri na območju nekdanje ladjedelnice želijo le turizma, kar po njihovem mnenju vključuje ureditev kopališč, zelenih površin, športne infrastrukture, hotelov, lokalov in restavracij, privezov za plovila, potniškega terminala, pa tudi vsebine za mlade, so zapisali na občini.

Hkrati pa si občani na tej lokaciji ne želijo javnih programov, ki so potrebni za vojsko, policijo in civilno zaščito, saj da obstajajo v Izoli primernejša območja za ta namen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  18 .06. 2022 ob  12: 32
16.486

toliko je bilo prebivalcev po statističnih podatkih za leto 2020, kar pomeni, da je 556 oseb, ki je vrnilo anketo točno 3,37% prebivalcev Izole, kar pa ni dovolj za reprezentativni vzorec. To, da občinska oblast pošilja ankete, kaže na kakšni stopnji je zaupanje in verodostojnst, pa tudi legitimnost oblasti v takšnem trenutku in še pred lokaknimi volitvami. Po drugi strani pa plačujemo občani Izole, razen Pirana najdražje stroške občinskih storitev, cen vrtca, oskrbe s pitno vodo, kanalščine, komunalnih odpadkov, komunalne takse in nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Vse to močno najeda, že tako šibke družinske proračune, na sejah občinskega sveta, pa tem problemov posvečajo premalo pozornosti. Ko gre za usklajevanje cen, udeleženci potrjujejo cene, rezultati pa so znani...
Artu |  18 .06. 2022 ob  10: 01
10
Izola nujno potrebuje garazno hišo in zelene površine za družine z otroci.
Piero Panin |  17 .06. 2022 ob  20: 04
Obcina ne bo nikoli javno objavila da nima za burek Anton
anton |  17 .06. 2022 ob  17: 04
18
... anketa sana sebi namen, "mešanje megle", občina tako ali tako nikoli ne posluša želj domačinov, v nasprotnem primeru bi že imeli garažno hišo in v mandraču ne bi bilo vozil ...