IZOLANI DOBILI DOVOLILNICE, A TUDI NOV PROBLEM: Ko prosto parkirno mesto lahko iščeš po celem starem delu mesta

Izola

Zaradi težav s parkiranjem se je na nas obrnila bralka in Drevoreda 1. maja v Izoli. Letos spomladi so bile njihove dolgoletne prošnje uslišane in so stanovalci prejeli dovolilnice za parkiranje. A se je pojavil nov problem, kljub prometnemu znaku na začetku ulice, ki sporoča, da je parkiranje tam dovoljeno samo z dovolilnico, prostih parkirnih mest preprosto ni.

"Na začetku ulice in med stanovanjskimi bloki sta postavljena prometna znaka, ki obveščata, da je parkiranje dovoljeno samo z dovolilnicami, kar pa goste sob Argo in Dijaškega doma, kjer poleti oddajajo sobe, ne ovira," pravi domačinka. Na eno stanovanje imajo eno dovolilnico. Sicer je dovoljena dostava za Gostinsko šolo in kot dodaja, iz tega razloga na začetku ulice tudi ni postavljene rampe. Domačini naj bi v preteklosti večkrat apelirali na redarsko službo, a brez uspeha. Mi smo se za pojasnila obrnili na izolsko občino.

Oktobra 2021 je bil Drevored 1. maja, hišni številki 6 in 8, dodan v območje s posebnim režimom starega mestnega jedra. "Stanovalci so za vsako stanovanjsko enoto prejeli eno parkirno dovolilnico, s katero lahko parkirajo v navedeni ulici in na območju starega mestnega jedra. Prav tako lahko ostali imetniki dovolilnic starega mestnega jedra parkirajo v svoji ulici ali drugod na tem območju, parkirnega mesta nimajo dodeljenega," pojasnjujejo na Občini Izola.

Od februarja letos naj bi občinski redarji povečali nadzor na tem območju. "Kršiteljem so najprej izdajali opozorila. Od začetka turistične sezone do konca julija so opravili deset nadzorov, izdali so 41 obvestil o prekršku, kar kaže na to, da stanje v tem delu mesta ni problematično," pravijo na občini.

Prav tako so nam potrdili, da so res prejeli več prijav občanov, a da so se nanje odzvali kolikor je bilo mogoče hitro. "Upoštevali smo predloge tam stanujočih. Pisna pojasnila smo posredovali Krajevni skupnosti Halietum," še pravijo in dodajajo, da s tamkajšnjimi ponudniki turističnih nastanitev nimajo sklenjenega nobenega dogovora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  03 .08. 2022 ob  18: 08
-5
Pjero kupi si bajto s parkingom, pa ne boš imel problem s parkingom. Morto de fame
ManofSteel |  03 .08. 2022 ob  11: 19
-8
Regional obala naj raje malo piše o tem, koliko invalidov biva v Izoli in koliko parkirišč za invalide nudi vsaka ulica. Ker za moje pojme za najbolj ranljivejše niti malo niso poskrbeli razen tega, da so dali Corierco, da se turisti peljejo đaba...bravo bedaki. Kdo drugi, kot vodstvo občine...klošari nesposobni. Metat polena ppd noge, tukaj ste šampioni...
ManofSteel |  03 .08. 2022 ob  11: 10
-3
Pjero to je v tvoji glavi...pač zblojeni pojmi. Tako kot Holob, ki si razlaga zakone po svoje...komunistično pač.
Pjero Shriba |  03 .08. 2022 ob  10: 57
Jekleni mož.
Spet smo tam.
Predno kaj napišeš preveri, ker je isto kot pri uni novici o tunizijcu.
V pravilniku za dovolilnice lepo piše, da je dovolilnica vezana ta registrsko tablico in pika !

Vsekakor si vrhunski magarac, to ti moram priznat.
ManofSteel |  03 .08. 2022 ob  10: 47
Pjero ti si navaden magarac. Dovolilnica pripada vsaki hiši oz. stanovanju. Če jo uporablja drugi...to še ne pomeni, da je lastnik dovolilnice parkiral svoje vozilo na neustreznem mestu.
Je pa dejstvo, da redarji ne izvajajo svojega dela, ko se gre za parkirana vozila na označenih parkiriščih z dovolilnico. Isti problem imamo v okolici svetilnika...parkirajo brez dovolilnice od obalčanov pa vse tja do celincev. Tujci niso tako neumni, da gredo parkirat vse povprek...morda kak balkanac z nemško tablico...pač balkan style. Kar se pa tiče parkirišča 8n dovolilnic, nobeden nima zagotovljenega parkirišča pa da imaš tri dovolilnice. Sicer vsi bi parkirali pred vrati...reveži komaj hodite od sedenja...
 |  03 .08. 2022 ob  10: 24
10
Vsakemu stanovanju pripada ena dovolilnica. Torej bi pripadala tudi stanovanju, ki se ga oddaja v turistične namene. Seveda pa dovolilnice ne morejo uporabljati, ker gre na registracijo vozila in ne na stanovanjsko enoto. Tudi starem mestnem jedru so celinci, ki so dobili dovolilnice in so prepričani, da jih s tem čaka parkirno mesto pred sosedovo hišo. Da ne omenjam, kako kričijo na ljudi, ki pripeljali prtljago ali špežo do hiše (brez dovolilnice) in po dostavi odpeljejo avto na parking. Tudi redarje pokličejo in turist dobi kazen zaradi dostave prtljage v stanovanje, ki ga je najel. Torej na območju dovolilnic, parkirnih mest ni dovolj zato bi občinska uprava morala poskrbeti malo drugače za stanovalce teh območij in tudi za turiste, od katerih pobirajo turistično takso.
Pjero Shriba |  03 .08. 2022 ob  10: 19
15
V Izoli bi morali preverjat skladnost dovolilnic s tablico avtomobila.
Pred dnevi sem vozil skozi Kosovelovo ulico in naštel 10 avtomobilov z dovolilnico in "tujo" tablico LJ,MB,NM,GO,KK itd..
To so očitno turisti, ki dopustujejo v izolskih apartmajih verjetno NA ČRNO !
Lastniki apartmajev pa so zrihtali dovolilnico.