IZOLAN V AVTU PREVAŽAL ILEGALNE MIGRANTE: Poleg pa še kokain

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v četrtek ob 15.30 vozili za osebnim avtomobilom koprskih registrskih številk, ki na cesti Petrinje - Klanec na znake policije ni ustavljal. Osebni avto Seat leon so ustavili na Klancu, vozil pa je 37-letni Izolan. V vozilu so bili še štirje ilegalni migranti, in sicer dva državljana Turčije, državljan Iraka in državljan Kosova.

Fotografiji sta simbolični.

Vozniku so policisti odredili strokovni pregled na mamila, ki ga je odklonil, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zasegli so mu tudi manjšo količino heroina. Sledi mu obdolžilni predlog, postopki obravnave ilegalnega prehoda državne meje pa še potekajo, so sporočili s PU Koper.

Ob 20.45 so policisti dobili še obvestilo očividca, ki je povedal, da je pod Harijami v smeri Podgrada na ovinku opazil dve vozili, goriških in ljubljanskih registracij, okoli vozil pa je bilo več ljudi. Osebni avto Peugeot 307, ki je imel ljubljanske registracije, naj bi zatem peljal proti Ilirski Bistrici. Policisti so vozilo izsledili in prijeli voznika, 38-letnega Ljubljančana, ter potnike, šest državljanov Iraka in enega državljana Eritreje.

Zatem so policisti v Ilirski Bistrici izsledili še osebni avto znamke Mazda, z goriškimi tablicami. V vozilu ni bilo nikogar. V nadaljevanju so prijeli pod Harijami štiri državljane Eritreje, enega državljana Sirije in tri državljane Egipta. V bližini vozila je bil prijet tudi 34-letni državljan Slovenije. Vsi postopki še potekajo.

V zadnjih 24 urah so sicer na območju PU Koper obravnavali še osem državljanov Irana v Rakitovcu, državljana Nepala v Pregarjah in dva Maročana v Dolenjskem potoku, so še zapisali na koprski PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija