IZOLAN, KI JE PRI 10. LETIH OSVOJIL UEFO: Njegov strip bo krasil nogometno žogo za superpokal 2020 (FOTO, VIDEO)

Izola

Nogometna žoga za Uefin superpokal 2020 ima prav posebno zgodbo. Njen dizajn bodo sestavljale otroške risbe. Na natečaj jih je prispelo več kot 200, med njimi pa jih je predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin izbral 18, ki bodo integrirane v dizajn žoge. Med temi je tudi slika 11-letnega Vana iz Izole.

Van s svojo družino

Otroci s celotne celine so bili povabljeni, da na natečaj, ki ga je organizirala fundacija skupaj s svojimi desetimi partnerskimi organizacijami, pošljejo risbe, na katerih prikažejo, kaj jim pomeni nogomet. Čeferin je ob zaključku natečaja izbral 18 slik, ki se bodo pojavile na žogi.

"Prepričan sem, da bodo otroci navdušeni, ko bodo na žogi za superpokal videli svoje risbe in bodo vedeli, da bodo nogometni zvezdniki z njo dosegali gole. Ti mladi poznajo delo Uefine fundacije in ponosen sem, da želijo biti del enega izmed Uefinih najodmevnejših dogodkov," je ob dogajanju povedal predsednik Uefe.

Čeferin je dodal še: "Pravi navdih je bilo videti te odlične risbe in slišati zgodbe otrok. Upam, da jih bo veselje ob tem, da je njihova umetnina pristala na žogi za tako pomembno tekmo, motiviralo ne le za igranje nogometa, temveč tudi za to, da sledijo svojim sanjam."

Do superpokalne tekme, ki bo 12. avgusta v Portu, bo Uefina Fundacija za otroke na družbenih kanalih Uefe pripovedovala zgodbe teh 18 otrok. Serija se začenja danes v Sloveniji z zgodbo Vana, so še sporočili z Uefe.

Kot pravi Vanova mama Maja Gabrič, se Van izredno navdušuje nad risanjem in branjem: "Zelo rad riše in je velik bralec, zelo veliko bere. Aspergerjev sindrom je oblika avtizma in specifično za njih je, da so osredotočeni na določeno zadevo. Van je osredotočen na risanje in branje."

Vanova 'specialiteta' so stripi. Tudi risba, ki jo je poslal na Uefin natečaj in ki je nastala na letovanju na Debelem rtiču, je strip. Najraje bere britanskega pisatelja Davida Williamsa, njegova dela prav tako odlikujejo zabavne ilustracije.

Kot je še povedala Gabričeva, je mladi talent, ki trenutno obiskuje 6. razred osnovne šole, s svojim dosežkom zelo zadovoljen. Njegova druga odlika, ki jo je tudi potrebno poudariti, je iskrenost. Bravo, Van!

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  16 .01. 2020 ob  14: 31
Članek na noviju !
Van from Ankaran ( a ni iz Izole ?)
Njegove slike pa tudi ni nikjer videt...

To je bolj reklama za Debeli Rtič.
bubobubo |  16 .01. 2020 ob  13: 37
dvomim, če bi bil izbran, da ni g.Čeferin izbiral.....čestitke