IZOLA 'LAŽJA' ZA 1,8 TONE NEVARNIH ODPADKOV: Še vedno ne veste, kam z odpadnim jedilnim oljem?

Izola

Komunala Izola d.o.o. je letošnjo spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev zaključila z zbranimi 1.863 kilogrami nevarnih odpadkov.

V času trajanja akcije zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico, ki je potekala med 21. in 25. majem, je 262 uporabnikov na varno pripeljalo kar 1.863 kilogramov nevarnih odpadkov, kar je za 580 kg več kot v spomladanski akciji lani.

V primerjavi s preteklimi leti je bila zbrana večja količina nevarnih odpadkov, predvsem nevarnih tekočin, saj so jih zbrali kar 1.433 litrov. To pripisujejo predvsem vedno boljši ozaveščenosti uporabnikov, saj za nevarne odpadke poskrbijo tako, da se vključijo v organizirane akcije zbiranja neravnih odpadkov ali jih dostavijo sami na Zbirni center. Uporabniki so od zadnje jesenske akcije oktobra lani pa do letošnje spomladanske akcije na Zbirni center dostavili kar 3.500 kg nevarnih odpadkov.

V letošnjem letu je bilo največ oddanih odpadnih barv, odpadnih jedilnih in motornih olj. Največji odziv so zabeležili na lokaciji Morove ulice, Oktobrske revolucije, na Šaredu, v Medoših, v Veluščkovi ulici in na Velikem trgu. Drobne nevarne odpadke, kot so manjše baterije, stara zdravila kartuše ali tonerje, lahko uporabniki dostavijo tudi na lokacijo Komunale Izola ali na lokacijo CUP-a v mestu, ki je na Muzčevi ulici 7.

Odpadna jedilna olja se oddajo (odlijejo) v posebne posode, ki so nameščene na več lokacijah občine Izola, in sicer na križišču Ulic Oktobrske revolucije – Leninova, v Livadah v Ulici Zvonimira Miloša, v Ulici IX. korpusa (ob cesti za šolo Livade), v Jagodju ob otroškem igrišču, na ulici Proletarskih brigad, na Šaredu ob avtobusni postaji ter v Kortah pri zadružnem domu.

V občini Izola lahko uporabniki nevarne odpadke iz gospodinjstva skozi celo leto brezplačno dostavljajo na lokacijo Zbirnega centra, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro ali v soboto med 9. in 12. uro.

Komunala Izola se zahvaljuje vsem, ki so se akcije udeležili in s tem izkazali odgovornost do zagotavljanja manj obremenjenega in čistejšega okolja, ki le kot tàko lahko omogoča kakovostnejše življenje.

Deli novico: