IZOLA BOGATEJŠA ZA NOVE VESLAŠKE ČOLNE IN PLAVAJOČE POMOLE: "To je naložba v šport, mlade in v našo prihodnost" (FOTO, VIDEO)

Izola

Danes je v izolski marini potekala slovesna primopredaja dveh veslaških čolnov in štirih plavajočih pomolov Veslaškemu klubu Argo. Nakup čolnov – enojca in dvojca, ki bosta namenjena učenju veslanja, je naročila in financirala občina, polovico sredstev za modularne plavajoče pontone pa je financirala Fundacija za financiranje športnih organizacij. Župan Danilo Markočič jih je danes dopoldne slovesno predal predsedniku kluba Argo Eciu Babiču.

Nove veslaške čolne so takoj preizkusili. 

"Športno mesto se ne šteje samo po pridobljenih medaljah na olimpijadah in večjih tekmovanjih, pač pa je pomembno predvsem, koliko občank in občanov se s športom ukvarja. Lahko rečem, da smo v samem slovenskem vrhu," je o športnem udejstvovanju Izolanov povedal župan.

"To nas veseli tudi zato, ker se s športom ukvarjajo ljudje, ki mislijo pozitivno. Pozitivna miselna naravnanost pa je v današnjih časih izrednega pomena," je še dodal.

Plovila v skupni vrednosti 9.659 evrov je dobavilo podjetje Prioko, plavajoča pomola pa Taurus IQ. Vrednost pontonov je znašala 18.495 evrov. Sredstva sta v enakem deležu zagotovili izolska občina in Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji.

Župan je na slovesni primopredaji poudaril, da s tem dejanjem občina uresničuje cilje, ki si jih je zadala. "Vlagamo v dobre, zdrave sredine, ki vlagajo v šport, vlagajo v mlade in posledično tudi v našo prihodnost," je zaključil.

Primopredaja veslaških čolnov in plavajočih pomolov izolskemu klubu Argo

Posted by Regional on Thursday, August 26, 2021

Novih pridobitev so se v veslaškem klubu zelo razveselili. Ecio Babič je na dogodku povedal, da so čolni še posebej dragoceni za učne ure mladih veslačev. "Prav veslanje pa bo v naslednjih letih postalo tudi olimpijska disciplina, tako se bodo mladi upi z novo športno opremo lahko pripravljali tudi na ta spektakel," je še dodal.

Na dogodku se je zbralo tudi nemalo mladih veslaških nadobudnežev, ki so nova plovila in pomol z navdušenjem opazovali, po končanem uradnem delu pa so čolna z veseljem preizkusili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
monty |  26 .08. 2021 ob  14: 37
Bravo Izola. Koliko lepih privezov in plavajoce splave so naredili za obcinske priveze in smesno kako so pustili isto ceno. Nasi v Kopru so naredili splave in banda takoj zaracunava enkrat vec za bit na splavu. Drugace pa v Ankaranu so naredili tudi splave za veslace samo so morali ukinit seznam cakajocih na privez (ital tistim ki cakajo ze 20 let) da bi dali prednost splavu ki je vzel 6 novih privezov.