IZOGNITE SE NAKUPU ZGREŠENIH DARIL: Upoštevajte tri načela in resnično razveselite svoje bližnje

Trendi

Odpirate darilo, veselje je veliko, a kmalu se v vas prebudi razočaranje. Ne samo, da darilo ni po vašem okusu, ampak vas tudi preseneti, da vas oseba, ki vam je darilo poklonila, sploh kaj dosti ne pozna. Zato že pred nakupom darila razmislite o željah in potrebah obdarovanca. V nasprotnem primeru izberite darilo, ki se ga lahko poje, kot so domači piškoti ali marmelada. Skratka, pri izbiri daril upoštevajte ta načela: kakovost, uporabnost in presenečenje.

Denar kot univerzalna rešitev?

Ekonomist Joel Waldfogel predlaga poklonitev darila v obliki denarja, da si lahko obdarovanec sam izbere, kar želi ali potrebuje. Da bi se izognili zgrešenim darilom, se pogovorite o željah predhodno ali pa razmislite o praktičnih darilih, ki jih lahko obdarovanec resnično uporabi.

Globlji pomen

Nič ni lepšega, kot prejeti darilo, ki izraža spoštovanje in ljubezen s strani tistega, ki pokloni darilo. Ko so sredstva omejena, je smiselno razmisliti o manjših, vendar osebnih darilih, ki povežejo ljudi še bolj kot draga darila. Zavedajte se prioritet in se osredotočite na tisto, kar resnično šteje.

Usklajenost

Tisti, ki obdaruje, pogosto želi presenetiti in razveseliti obdarovanca na različnih ravneh, od čustvenega do materialnega. Prejemnik pa išče predvsem uporabnost, vsestranskost in kakovost darila. Ključ do zadovoljstva je v usklajenosti obeh strani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija