IZNAJDLJIV POBEG IZ ZAPORA! Da je morilec odsoten, so pazniki ugotovili šele po eni uri (VIDEO)

Kronika

Oblasti v ameriški zvezni državi Pensilvanija že teden dni iščejo obsojenega morilca, ki je pobegnil iz enega od tamkajšnjih zaporov. Območje iskanja so že večkrat razširili, a zapornika še vedno niso našli. Oblasti so prebivalce pozvale, naj zaklenejo svoje domove, pouk je začasno odpovedalo več bližnjih šol. 34-letni Danelo Cavalcante je prestajal dosmrtno zaporno kazen zaradi umora svojega nekdanjega dekleta.

Cavalcante, rojen v Braziliji, je pretekli četrtek na predrzen način pobegnil iz zapora v predmestju Filadelfije. Preplezal je zid, se prebil skozi rezilno žico in skočil s strehe. Da je pobegnil, so pazniki ugotovili šele po eni uri. Stražarja stolpa, ki je bil takrat dežuren, je vodstvo zapora odpustilo.

Policija je sprožila obsežno iskalno akcijo, sprva pa so se osredotočili na gozdnato območje v bližini zapora. Območje iskanja so v torek nato razširili, potem ko so pobeglega zapornika v ponedeljek dvakrat opazili na nadzornih kamerah v bližini vrtov Longwood Gardens.

Robert Clark, predstavnik policije, je za CBS povedal, da je Cavalante "obupan, nevaren in verjetno izčrpan". Policija domneva, da se premika ponoči, podnevi pa se skriva na območju z gostim grmičevjem. Išče ga tudi več helikopterjev, ki predvajajo zvočno sporočilo 34-letnikove mame iz Brazilije, ki svojega sina poziva, naj se preda.

Cavalante je sicer za pobeg izbral isti zid, ki ga je v začetku leta preplezal še en pobegli zapornik. Tega so sicer kmalu po pobegu našli, vodstvo zapora pa je najelo varnostne svetovalce, ki so nad zid namestili rezilno žico, da bi preprečili nove pobege po isti izhodni poti. Žica sicer, kot kaže, ni bila učinkovita.

Medtem ko smo se v zaporu osredotočili na fizične ovire, smo pozabili na 'človeški element', je priznal vršilec dolžnosti upravnika zapora. Oblasti so za informacije, ki bi pripeljale do aretacije zapornika, razpisale nagrado v višini 20.000 dolarjev (okoli 18.600 evrov).

Cavalcante je bil avgusta obsojen na dosmrtni zapor. Aprila 2021 je do smrti zabodel nekdanje dekle Deborah Brandao in to kar pred očmi njenih dveh mladoletnih otrok. Brandaova naj bi mu grozila, da ga bo prijavila policiji, potem ko je izvedela, da ga iščejo oblasti v Braziliji zaradi umora iz leta 2017.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija