IZKUPIČEK VČERAJŠNJE SEJE: Potrdili Kuštro, obnovo avtobusne postaje in novo plačljivo parkirišče

Koper

Koprski občinski svet je na včerajšnji redni seji na predlog nadzornega sveta Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper brez glasu proti za direktorja sklada za obdobje štirih let imenoval Zlatka Kuštro. S tem koprski stanovanjski sklad po slabem letu dni dobiva direktorja s polnimi pooblastili.

Tedanjega direktorja Gorana Malenića so svetniki namreč decembra lani razrešili zaradi očitkov o zamudah pri uresničevanju projektov in raznih nepravilnostih. Od takrat je funkcijo kot vršilka dolžnosti opravljala Mojca Hilj Trivič. Vmes je nadzorni svet sklada za direktorsko funkcijo sicer izbral Miloša Milivojevića, ki pa je še pred uradno potrditvijo umaknil svojo kandidaturo.

Svetniki so včeraj med drugim brez glasu proti potrdili investicijski program za obnovo avtobusne postaje. Celotna vrednost investicije znaša dobrih 2,4 milijona evrov, od tega bo 1,4 milijona evrov zagotovila mestna občina iz lastnih sredstev, dober milijon evrov pa pričakujejo iz naslova kohezijskih sredstev iz mehanizma CTN.

Posodobitev avtobusne postaje predvideva uvedbo strukturnih in funkcionalnih izboljšav in rešitev, s katerimi bi zagotovili funkcionalnost in prijaznost za vse uporabnike in oblikovali prepoznavno in privlačno arhitekturno in prostorsko ureditev kot eno izmed ključnih vstopnih oz. izstopnih točk v in iz mesta Koper. S posodobitvijo avtobusne postaje, ki jo bodo predvidoma izpeljali do aprila prihodnje leto, želijo na občini povečati uporabo javnega potniškega prometa, izboljšati ponudbo javnega prometa in dostopnosti javnega potniškega prometa za osebe z zmanjšano mobilnostjo ter izboljšati tudi samo podobo javnega potniškega prometa.

Prav tako je občinski svet potrdil uvedbo javne službe upravljanja javnih parkirišč na dveh parkiriščih v Semedeli. Pobuda je sicer prišla od same krajevne skupnosti. Tako bosta postali plačljivi tudi parkirni površini ob poslovnem objektu Mandrač, ki skupaj nudita približno 35 parkirnih mest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  04 .09. 2020 ob  12: 17
Občina in marjetics so eni navadni inkasanti. Odsluzen kader kuštra za direktorja stanovanjskega sklada, odsluženo ksenjo časar pa v službo na marjetico.
Istriano |  04 .09. 2020 ob  11: 24
Sem napisal zadnjič, da ni boljšega kandidata od Kuštre. Če ga iščeš od Pirana do Lendave, ga ni boljšega.