IZGUBILI Z NASMEHOM NA OBRAZU: Vozovnico za polfinale že imamo v žepu

Slovenija

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu drugega dela evropskega prvenstva na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji danes v Malmöju izgubila proti Norveški s 30:33 (13:14) in osvojila drugo mesto v skupini II. V polfinalu se bo pomerila s Španijo, drugi polfinalni par je Hrvaška - Norveška. Ne glede na izid pa šteje samo to, da so se naši fantje po zmagi Portugalcev nad Madžari uvrstili v polfinale že pred tekmo z Norvežani. Ob tej novici je v slovenski ekipi popustila napetost in zavladala je evforija.

Najbolj prestižne tekme letošnjega turnirja bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu. Poraženca petkovih polfinalnih tekem se bosta dan kasneje pomerila v tekmi za tretje mesto, zmagovalca pa v nedeljo v velikem finalu.

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je na današnji tekmi proti Norvežanom priložnost ponudil manj obremenjenim igralcem v dosedanjem delu zaključnega turnirja. Nosilci igre so bolj ali manj počivali in varčevali moči za odločilne obračune v švedski prestolnici.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Nejc Cehte in Tilen Kodrin s po petimi goli, Kristjan Horžen in Igor Žabič sta prispevala po štiri zadetke.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija