IZGUBILI VSE, NE PA TUDI VOLJE ZA NOV ZAČETEK: Tako so poplave uničile hišo družine Kukolja iz Stare Šalare, vse je plavalo! (FOTO)

Koper

"Zgodilo se je naenkrat, v dveh minutah se je vse zapolnilo z vodo, ničesar nisem uspel rešiti," opisuje Ilija Kukolja iz Stare Šalare, ki je z družino zaradi poplav ostal tako rekoč brez vsega. Ne pa tudi brez optimizma in volje za, kot pravi, "nov začetek".

"Voda je segala meni do prsi, torej vsaj do višine metra in pol, poplavilo nam je vse notranje prostore, v hiši je vse pohištvo uničeno, poplavilo mi je tudi kombi, uspeli smo rešiti le nekaj papirjev, odneslo nam je tudi dokumente od avta," pove Ilija, njegova hči pa ga dopolni: "Tudi na fotografijah se vidi, da je vse plavalo – skrinje, hladilnik, postelje, vse."

Občina je družini Kukolja že zagotovila začasno namestitev. "Moram jih pohvaliti, res so nam pomagali in tudi za naprej so nam obljubili pomoč."

Ko je voda odtekla, je ostala umazanija, ki jo morajo očistiti. "Zdaj resnično nimamo nič, razen tega, kar nam je včeraj dostavil Rdeči križ. Imamo pa dobre prijatelje, ki nam vsak dan prihajajo na pomoč. Hvala bogu, da imam takšne prijatelje. Pomagajo nam tudi sosedje, tudi njim je poplavljalo, ki nam prinašajo hrano, kuhajo, perejo."

Kot pravi, bo večino zadev popravljal sam ali s prijatelji: "Sam bom belil, sam bom delal kopalnico, pri ostalem bodo pomagali prijatelji, nekateri so zidarji in se na ta dela spoznajo."

"Jaz ne želim jamrati. Karkoli se zgodi, mi nismo edini. Poglejmo, kaj se je zgodilo gor po Sloveniji. Eni so izgubili tudi življenje. Mi smo zdravi, jaz imam svojo družino in sem zato bogat človek. Življenje se zaradi tega ne bo ustavilo. Ko sem prišel v Slovenijo, sem začel iz nule. In tudi zdaj bomo začeli iz nule," z optimizmom v glasu zaključi Ilija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija