IZGINOTJE DEKLICE JE BILO IZMIŠLJENO: 6-letnico so iskali zaman

Kronika

Na družbenih medijih smo zasledili informacijo, da je policija zgodaj zjutraj prijela ilegalne migrante pri Kastelcu, pri čemer se je neznano kam zatekla 6-letna deklica, ki je bila z njimi. Informacijo so nam potrdili na Policijski upravi (PU) Koper, a se je zdaj izkazalo, da je bilo izginotje deklice izmišljeno. Obsežna iskalna akcija indijske deklice, ki je potekala vse od jutranjih ur na območju med Kastelcem in Socerbom ter vzdolž slovensko-italijanske meje, je bila zato okoli 14. ure prekinjena. 

Vse fotografije so simbolične.

"Informacijo lahko potrdimo. Na območju Kastelca in Socerba iščemo mladoletno osebo, na terenu je večje število policistov, tudi pripadniki posebne policijske enote, vodniki službenih psov, aktiviran je tudi policijski helikopter," nam je dopoldne pojasnil Jure Griljc s PU Koper. Območje se nahaja v bližini meje z Italijo, zato so se iskalni akciji tekom dopoldneva pridružili še italijanski organi, med drugim z reševalno službo, ki prav tako uporablja helikopter, je dodal Griljc. Policisti so območje pregledovali tudi z dronom.

Policisti so okoli 6.20 prijeli šest oseb, državljane Indije in Pakistana, ki so bili opaženi v gozdu. Kot pojasnjujejo na PU Koper, prijetje ni bilo skupinsko, saj so se osebe razbežale že pri prvem opažanju. Policisti so najprej prijeli dve osebi, potem tri in nazadnje še eno. Pri tem naj bi neznano kam zbežala 6-letna deklica, ki naj bi bila z njimi.

Eden od prejetih migrantov je deklico tudi podrobno opisal, priča, ki je prva zagledala skupino migrantov, pa deklice ni opazila.

Območje nad Kraškim robom med Črnim Kalom, Kastelcem in Socerbom migranti pogosto uporabljajo za ilegalni prehod meje z Italijo, saj gre za pretežno gozdnato območje s številnimi, pogosto nemarkiranimi in zaraščenimi stezami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  02 .07. 2020 ob  23: 06
Opravičilo. "Izmišljeno ..."
Komunisti, povsod so |  02 .07. 2020 ob  23: 03
-3
Izmišljeo je bilo že vse kar sta ★ kriminalna perverzneža ★ Stalin in Broz natvezila prestrašenim Slovencem, ki so se takrat odrekli tradicionalne evropske kulture v zameno za mešanico neke turške, izmišljeno je tudi vse, s čimer oprane ovce, ki se jih je kriminalna partizanska doktrina prijela, posiljujejo naprej in generirajo pravi magnet za pakistance in maročane - tiste ki imajo denar za pot seveda, torej tatove in krimninalce. Ja ★ enaki ★ se z enakimi privlačijo, pa to. Žal moramo posledice te nespameti gledati tudi ostali, ki imamo bolj pametne reči za počet.
Istriano |  02 .07. 2020 ob  19: 35
16
Pakistanca, ki si je izmislil šestletno deklico je treba obsoditi na vrnitev stroškov iskanja. Lepa naj oddela v koprskem zaporu za vse stroške iskanja in še delovna doba mu bo tekla pri nas.
Drek |  02 .07. 2020 ob  12: 46
-2
Da niso slucajno UPERILI MITRALJEZ v tole druzino, pa so se vsi razbezali?
en iz raje |  02 .07. 2020 ob  12: 09
Ali so na delu bili PROFESIONALCI ?