IZBRANI SO NAJBOLJŠI KAMPI V SLOVENIJI IN NA HRVAŠKEM: Priznanje odšlo tudi v Koper

Slovenija

Obiskovalci portala Avtokampi.si so v letošnjem izboru najboljših kampov v Sloveniji in na Hrvaškem med domačimi večjimi kampi kot najboljšega izbrali kamp Bled, med manjšimi pa kamp Koren iz Kobarida. Za najboljše glamping naselje so izbrali Garden Village Bled.

Prvo mesto med večjimi domačimi kampi so gostje podelili kampu Bled, kjer so v zadnjih letih veliko vložili v ureditev parcel in prenovo sanitarij. Na drugem mestu je River Camping Bled, na tretjem pa kamp Šobec, so sporočili s portala.

Med manjšimi kampi je najboljši kamp Koren iz Kobarida, kjer so uredili nove lesene hiške, gre pa tudi za najbolj ekološki kamp pri nas. Sledita kampa Polje pri Dolenjskih Toplicah in letos odprti kamp David iz Vipavske doline.

Nagrado za najlepše urejeno naselje mobilnih hišic je osvojil River Camping Bled. Sledijo mobilne hišice v kampu Krk Premium in kampu Aminess Maravea Resort v Novigradu. V kategoriji najboljši glamping resort je prvo mesto osvojil Garden Village Bled, na drugem mestu je vinski glamping Chateau Ramšak iz Maribora, na tretjem pa Glamping Olimia Adria Village.

V kategoriji najbolj urejenih postajališč za avtodome je največ glasov prejelo postajališče na Rogli, na drugo mesto se je uvrstilo postajališče v Kopru, na tretje pa postajališče v Kostanjevici na Krki.

Med velikimi istrskimi kampi je zmagal kamp Valkanela iz Vrsarja, drugo mesto si je prislužil kamp Lanterna Premium Resort in tretje kamp Porto Sole iz Vrsarja. Med manjšimi se je na vrh zavihtel Kamp Polidor iz Funtane, sledita kamp Lighthouse iz Savudrije in kamp Puntica iz Funtane.

Na Kvarnerju je ponovni zmagovalec kamp Čikat. Na drugem mestu je kamp Kovačine s Cresa, na tretjem pa kamp Njivice, ki pa se po novem imenuje kamp Aminess Atea Resort. Med manjšimi kampi je največ glasov prejel kamp Draga iz Moščeniške Drage, sledita kampa Mali iz Baške in Rapoča iz Nerezin na Lošinju.

Najboljši večji dalmatinski kamp je tudi letos kamp Straško iz Novalje. Drugo mesto gre v kamp Šimuni na Pagu, tretje pa v kamp Adriatic v Primoštenu. Najboljši manjši kamp v Dalmaciji imajo na Peljšecu, kjer v kraju Lovište deluje kamp Lupis. Drugo mesto gre v kamp Slanica na otoku Murter, tretje pa v kamp Navis na otoku Pag.

Turistični boni nočitve v slovenskih kampih povečale za 61 odstotkov

Slovenski kampi so se po marčnem zaprtju zaradi epidemije covida-19 odprli šele konec maja. Uvedba turističnih bonov in želja po preživetju počitnic v naravi sta vzroka, da so Slovenci rešili domačo sezono in do konca septembra ustvarili 841.000 nočitev, kar je 61 odstotkov več kot v prejšnji sezoni, so zapisali na portalu. Manj pa je bilo tujih gostov, predvsem nizozemskih, ki večji del poletja niso smeli bivati pri nas. Zato je skupno število nočitev v kampih manjše za 28 odstotkov, so pojasnili.

Hrvaški kampi beležijo slabšo sezono v primerjavi z lansko, kar je posledica zapiranja evropskih meja. Skupno so zabeležili 52 odstotkov manj nočitev. Slovenski gostje so v kampih ob Jadranu ustvarili nekaj več kot dva milijona nočitev, kar je 30 odstotkov manj kot lani.

Največ Slovencev je to poletje kampiralo v Istri in Kvarnerju, med kraji pa so bili najbolj priljubljeni Medulin, Mali Lošinj in Novalja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija