IZ ZIMBABVEJA V KOPER: Priznana raziskovalka bo predstavila inovativne afriške prakse

Koper

Mediteranski inštitut za okoljske študije ZRS Koper vabi na predavanje mednarodno priznane raziskovalke dr. Elizabeth Mamukwa, z naslovom 'Graditi regenerativno skupnost s celostnim ustvarjanjem znanja, ki vodi do družbenih inovacij - Afriško/zimbabvejska perspektiva'. Predavanje bo v ponedeljek, 25. novembra, ob 12. uri, v prostorih Znanstveno-raziskovalnega središča Koper (ZRS Koper).

Predavateljica bo zbranim predstavila nekatere inovativne prakse, ki so jih razvili v sodelovanju s podjetjem Trans4M in inštitutom Da Vinci z namenom, da bi se bolj uspešno spopadali z revščino v Afriki. Vpeljali so celostni pristop raziskovanja, v katerega so vključili lokalno skupnost in skupaj z njo razvijali praktične rešitve za razvoj socialnih inovacij.

Predstavila bo potek raziskave, ki se je odvijala v dveh fazah. V prvi fazi so bili vključeni doktorski študentje, ki so skupaj z lokalno skupnostjo raziskovali težave in jim pomagali razvijati rešitve; v drugi fazi pa je lokalna skupnost s prostovoljci sodelovala pri razvoju socialnih inovacij, ki povečujejo družbeno blaginjo.

Dr. Elizabeth Mamukwa

Dr. Elizabeth Mamukwa je direktorica raziskovalne akademije Pundutso in predsednica odbora Afriške akademije za vodenje in upravljanje (ALMA). Prav tako je sourednica knjige 'Integral Green Zimbabwe: An African Phoenix Rising', ki je leta izšla pri mednarodno priznani založbi Routledge. V kratkem pa bo izšla tudi njena druga knjiga 'Integral Creation Knowledge: Empowering Knowledge Communities'.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Deli novico: