IZ VRTCA IZGINIL 5-LETNI OTROK: Vzgojiteljice po šestih minutah ugotovile, da je pogrešan

Kronika

Mariborski policisti so bili v sredo ob 8.20 obveščeni, da v enem izmed vrtcev na Ptuju pogrešajo otroka, poroča N1. O dogodku je sicer prvi poročal Radio Ptuj. Na Policijski upravi (PU) Maribor so pojasnili, da je otroka v bližini vrtca opazila ena od vzgojiteljic, ki se je vrnila v prostore in preverila, ali ga pogrešajo. Iskati so ga začele zaposlene, o pogrešanju so obvestili tudi starše. Kmalu zatem je otrok v spremstvu dveh občanov prispel do doma.

Fotografija je simbolična.

Ravnateljica Vrtca Ptuj Mateja Lobenwein je za lokalni radio dejala, da so zaposleni po šestih minutah ugotovili, da je otrok izginil. Po njenih besedah so z iskanjem začeli takoj, a že v roku pol ure je bil doma pri starših. Dodala je tudi, da obžalujejo neljubi dogodek in zanj sprejemajo vso odgovornost.

Za Večer pa je poasnila, da je moral 5-letni otrok skozi troje vrat, da je zapustil območje vrtca. Izkazalo se je, da eden od staršev vrat ob odhodu ni dobro zaprl. Ravnateljica je dejala tudi, da preverjajo, kaj vse je šlo narobe, okrepili pa so tudi nadzorne sisteme, ki bi takšne situacije onemogočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija