IZ SUMLJIVEGA AVTA IZSTOPILI ŠTIRJE: Voznik taksija Egipčane prepeljal iz notranjosti države do Šempetra pri Gorici

Kronika

Novogoriški policisti so včeraj, 8. februarja, popoldne obravnavali primer nezakonitih migracij. Med rednim nadzorom cestnega prometa na območju Šempetra pri Gorici so opazili sumljiv avtomobil, iz katerega so izstopile štiri osebe, voznik avtomobila pa je nato odpeljal v smeri hitre ceste. Policisti so zapeljali za omenjenim vozilom zaradi suma, da gre za nezakonite migracije oziroma, da je v vozilu prevažal nezakonite migrante, in ga v omenjenem naselju kmalu zatem ustavili.

Fotografija je simbolična.

V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je 46-letni voznik taksija iz notranjosti Slovenije do Šempetra pri Gorici, blizu slovensko-italijanske državne meje, prevažal štiri tujce, državljane Egipta, stare od 20 do 27 let, ki so pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite.

Policisti so omenjene tuje državljane kmalu izsledili in z njimi izvedli ustrezne postopke. Policijski postopki z omenjenimi tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, namreč še niso zaključeni. O varnostnem dogodku je Policija seznanila tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki usmerja predkazenski postopek.

Novogoriški kriminalisti so 46-letnemu vozniku skladno z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih. S kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države bo priveden in izročen v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija