IZ POŠTE SLOVENIJE V INTEREUROPO: Boris Novak postal prvi nadzornik, Andrej Rihter njegov namestnik

Koper

Nadzorni svet Intereurope je na današnji ustanovni seji za svojega predsednika imenoval Borisa Novaka, za njegovega namestnika pa Andreja Rihterja, je koprska družba sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Nadzorni svet je poleg tega imenoval tudi člane revizijske komisije ter komisije za imenovanja in prejemke.

Nov prvi nadzornik Intereurope Boris Novak (zgoraj) in njegov namestnik Andrej Rihter (spodaj) prihajata iz Pošte Slovenije.

V revizijsko komisijo so bili imenovani Milan Perović kot predsednik, Vinko Filipič kot njegov namestnik in Zlatka Čretnik kot predstavnica zaposlenih, ki ostaja članica revizijske komisije. Nadzorni svet je pred tem na današnji seji odpoklical dosedanjo zunanjo članico revizijske komisije Barbaro Nose in za novo zunanjo članico revizijske komisije imenoval Barbaro Gorjup. Nadzorni svet je za predsednika komisije za imenovanja in prejemke imenoval Andreja Rihterja, za člana komisije pa Borisa Novaka in dosedanjo članico komisije Tjašo Benčina, sicer predstavnico zaposlenih, še izhaja iz objave na straneh Ljubljanske borze.

Nove člane nadzornega sveta so imenovali na decembrski skupščini Intereurope po zaključku prevzema družbe s strani Pošte Slovenije in odražajo lastniško spremembo v družbi, saj je bil Novak že generalni direktor Pošte, Rihter pa član poslovodstva. Pošta Slovenije je novembra od konzorcija bank pridobila večinski, nekaj več kot 72-odstotni delež v koprskem logistu, le nekaj dni pred zaključkom transakcije pa so tedanji nadzorniki zamenjali dolgoletnega prvega moža Intereurope Ernesta Gortana.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija