ITALIJANSKA POLICIJA STOPILA MAFIJI NA REP: Pridržali skoraj 50 ljudi, med njimi tudi župana

Svet

Italijanska policija je danes v okviru obširne operacije pridržala skoraj 50 ljudi, osumljenih sodelovanja z mafijsko združbo 'Ndrangheta. Med pridržanimi je tudi župan, obtoženi pa so prekupčevanja z mamili, sodelovanja v mafijski organizaciji, nezakonitega posedovanja orožja, kupovanja volilnih glasov, poskusa umora in izsiljevanja.

Policija je racije izvedla v južnih in severnih italijanskih regijah, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili karabinjerji v regiji Kalabrija na jugu države.

Organi pregona so leta 2016 začeli preiskavo družine Pisano, ki je razkrila mrežo trgovcev z mamili iz mafijske združbe 'Ndrangheta. Preiskovalci so kasneje odkrili povezave z drugimi mafijskimi organizacijami v južni Italiji.

Med pridržanimi je po poročanju italijanske tiskovne agencija Ansa župan kalabrijskega mesta Rosarno Giuseppe Ida, ki je v hišnem priporu. Policija je sporočila, da je bil leta 2016 izvoljen s podporo lokalnega mafijskega klana Pisano. V hišnem priporu je tudi mestni svetnik Rosarna Domenico Scriva.

Na sodišču v kalabrijskem mestu Lamezia Terme se je v sredo začelo največje sojenje proti mafiji v Italiji v več kot 30 letih. Na zatožni klopi je več kot 350 obdolžencev, med njimi so domnevni člani ene najmočnejših mafijskih združb na svetu 'Ndrangheta ter politiki, odvetniki, poslovneži in drugi, ki naj bi z njimi sodelovali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  18 .01. 2021 ob  17: 30
Ni teroije, da bi uspelo s civiliziranimi metodami proti takim. So kot hidra.