ITALIJANI Z BALKONOV POJEJO V EN GLAS: Tako se borijo proti izolaciji (VIDEO)

Svet

Italijani so danes ob 18. uri odprli svoja okna in balkone ter zapeli v en glas. Po družbenih omrežjih se je v boju proti izolaciji ob ukrepih zaradi širjenja koronavirusa namreč razširil poziv k skupni glasbeni akciji. Posnetki s podobnimi pevskimi in glasbenimi podvigi so družbena omrežja preplavili že čez dan.

"Odprimo okna, pojdimo na balkone in zaigrajmo skupaj, čeprav smo ločeni," je pisalo v enem od pozivov. V njem so določili, da danes ob 18. uri, ko običajno objavijo novo število okuženih in mrtvih, zaigrajo italijansko himno, poročajo italijanski mediji. "Za tistih nekaj minut bo naša država postala ogromen brezplačen koncert," je še pisalo v eni od pobud.

Po spletu je v zadnjem dnevu zaokrožil posnetek iz toskanske Siene, kjer prebivalec poje znano siensko pesem Canto della Verbene. Zbral je več sto tisoč ogledov. Kmalu so se pojavili drugi podobni posnetki, ko domačini odpirajo svoja okna, njihovo petje pa je slišati po celi ulici.

Italijanska vlada je v preteklih dneh sprejela številne stroge ukrepe, da bi s tem zajezila širjenje covida-19. Med drugim so dali celotno državo v karanteno, odprte so le trgovine z osnovnimi življenjskimi potrebščinami. Javno življenje je zamrlo. V Italiji je koronavirusna bolezen skupno zahtevala 1266 življenj, potrdili pa so 17.660 okužb.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija