ITALIJANI V PRIČAKOVANJU NOVIH KORONSKIH UKREPOV: Grozi jim popolno zaprtje države in omejitev gibanja že od 18. ure dalje

Svet

Italijanski premier Giuseppe Conte načrtuje dodatne ukrepe omejitve gibanja med prazniki, saj želijo preprečiti tretji val epidemije. Vlada bo ukrepe predstavila drevi ali v sredo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

 Giuseppe Conte

"Pripravljamo načrt za praznike. Za vsako ceno moramo preprečiti tretji val epidemije," je povedal Conte v pogovoru za časnik La Stampa.

Podrobnosti mora vlada še predstaviti. Zaenkrat ne izključujejo možnosti zaprtja države med prazniki, kot bo to v Nemčiji. Trgovine in restavracije bi lahko ostale odprte, bi pa policijska ura veljala že od 18. ure dalje. Zaostritvi ukrepov sicer nasprotuje veliko predsednikov dežel.

Italijanska vlada se je za zaostritev ukrepov odločila, ko so konec preteklega tedna zabeležili več druženj in gnečo na nakupovalnih ulicah več mest. Zaostritev ukrepov vse pogosteje naleti na proteste predvsem najbolj prizadetih sektorjev. V Rimu so med drugim protestirali lastniki restavracij, v Torinu pa učitelji smučanja.

Conte je v pogovoru za časnik še povedal, da vlada načrtuje cepljenje prihodnje leto za do 15 milijonov Italijanov. Kampanjo bodo predvidoma začeli sredi januarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija