ITALIJANI PRESTOPALI MEJO IZVEN MEJNIH PREHODOV: Policisti bodo zato povečali nadzor

Svet

Regijski štab civilne zaščite za notranjsko se je s policijo dogovoril, da bo ta konec tedna na zeleni meji z Italijo povečala nadzor, so javnosti sporočili iz štaba. Dogovor je posledica dejstva, da je v Furlaniji - Julijski Krajini še vedno veliko primerov koronavirusa, Italijani pa so pretekli vikend mejo prestopali v nasprotju z odredbami.

Domačini na območju občin Hrpelje-Kozina, Sežana in Komen so pretekli konec tedna zaznali večje število prehodov meje posameznikov, ki so peš, na kolesih ali motorjih prestopali mejo po gozdnih in kmetijskih poteh izven mejnih prehodov. Po informacijah s terena naj bi bilo takšnih prestopov v soboto in nedeljo več sto, so navedli v lokalni civilni zaščiti.

Prebivalci ob meji se bojijo novega vala okužb iz Furlanije - Julijske krajine, kjer je več kot 3000 potrjeno okuženih s koronavirusom, od katerih jih je umrlo 230 okuženih. Ukrep povečanja nadzora meje je tako namenjen preprečevanju tovrstnih prehodov meje in morebitnega širjenja novega koronavirusa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija