ITALIJAN RAZGRAJAL PO OSPU: Po njegovega psa so prišli iz obalnega zavetišča

Kronika

V petek zvečer so policisti Policijske uprave (PU) Koper dobili prijavo, da je v Ospu moški, ki govori italijansko in se zelo čudno vede. Policisti so izsledili državljana Italije in mu odredili pridržanje, saj je vpil in razgrajal v lokalu, zatem pa je žalil tudi policiste. Ker je imel s seboj psa, je bilo obveščeno tudi obalno zavetišče za živali, ki je poskrbelo za psa. Tujcu je bila izrečena globa.

Fotografije so simbolične. 

V Izoli je nekdo ukradel gorsko kolo ghost amr plus lector 7700, zaklenjeno na nosilcu kamperja. Kolo je vredno tisoč evrov. V Strunjanu je nekdo iz parkiranega vozila ukradel denarnico z gotovino in dokumenti. Tudi na Socerbu je nekdo ponoči iz avtomobila, parkiranega pred hišo, ukradel denarnico z raznimi karticami in ključi avtomobila. V Pivki pa je nekdo z mini bagra ukradel hidravlično nakladano žlico, vredno 2000 evrov.

V Kopru ukradli za 50.000 evrov telefonov

V soboto ob 10.50 so policisti dobili prijavo, da je nekdo v eni od koprskih trgovin ukradel več parfumov. Očividec mu je sledil in sporočil policistom, kam je pobegnil. Policisti so storilca kmalu prijeli in identificirali 67-letnega državljana Hrvaške. Pri sebi je imel prirejeno vrečko za tatvine. Osumljen je storitve več kaznivih dejanj, zato mu je bilo odrejeno pridržanje, sledi pa mu kazenska ovadba, so sporočili s PU Koper. 

Na Ankaranski cesti v Kopru so v soboto iz vitrine v trgovini ukradli 30 telefonov, skupaj vrednih približno 50.000 evrov. Policisti intenzivno zbirajo informacije.

Zasegli šest vozil

V Pivki so policisti v petek 41-letnemu vozniku zasegli osebni avto, ker je imel nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu. Sledi obdolžilni predlog.

V noči s petka na soboto, ob 1.45, so v Izoli ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,81 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in napisan obdolžilni predlog.

V soboto popoldan so v vasi Studenec pri Postojni 14-letniku zasegli neregistriran moped, voznik tudi nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. Ob 23.30 so policisti v Postojni zasegli osebni avto 21-letnemu vozniku, ki prav tako nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 3. uri v nedeljo ponoči so policisti v Pivki odvzeli vozniško dovoljenje 32-letnemu vozniku, ker mu je alkotest pokazal 0,98 mg/l. Ob 3.15 so v Kopru ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra, ki je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje, alkotest pa mu je pokazal 1,04 mg/l. Nekaj minut zatem so v Šalari ustavili še 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je peljal v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Odredili so mu strokovni pregled.

V nedeljo so v Komnu ustavili 19-letnega vozika mopeda APN, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 46 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo – 17 oseb so vrnili italijanski varnostni organi. Devet oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjem vikendu intervenirali v 132 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 518 klicev. Obravnavali so 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, tri z lažjimi poškodbami, zasegli so šest vozil. S področja kriminalitete so obravnavali devet tatvin, zaradi kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali 15-krat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija