ITALIJA ZAPRLA MEJE ZA 13 DRŽAV: Ukinili tudi letalske povezave z njimi

Svet

Italija je zaprla svoje meje za potnike iz 13 držav, med njimi Bosne in Hercegovine ter Severne Makedonije. V teh državah je namreč tveganje za širjenje novega koronavirusa zelo visoko, je danes sporočilo italijansko ministrstvo za zdravje.


Roberto Speranza

Meje je Italija zaprla za Armenijo, Bahrajn, Bangladeš, Brazilijo, BiH, Čile, Kuvajt, Severno Makedonijo, Moldavijo, Oman, Panamo, Peru in Dominikansko republiko. Na meji bodo ustavili ljudi, ki so bili v zadnjih dveh tednih v teh državah ali pa so jih prečkali, je sporočilo italijansko ministrstvo za zdravje. Ukinili so tudi neposredne in posredne letalske povezave s temi državami.

"Globalno je pandemija v najbolj akutni fazi. Ne moremo ogroziti žrtvovanja Italijanov v zadnjih mesecih," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal zdravstveni minister Roberto Speranza. V Italiji se ta teden soočajo s porastom okužb z novim koronavirusom, povezanih s prihodi iz Bangladeša. Speranza je že v torek prepovedal lete iz te države v Italijo.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Epidemija covida-19 je v Italiji že prešla kritično fazo, a se bojijo, da bi nova žarišča sprožila drugi val. V zadnjih 24 urah so po podatkih zdravstvenega ministrstva v Italiji potrdili 229 novih okužb s koronavirusom, vse skupaj pa 193.978. V zadnjem dnevu je umrlo še 12 ljudi s covidom-19, potem ko jih je na vrhuncu epidemije tudi po več kot 900 na dan. Vse skupaj je covid-19 zahteval 34.926 življenj.

Aktivno okuženih je 13.459 ljudi, od tega jih je 871 v bolnišnicah. Na intenzivni negi je 69 bolnikov s koronavirusno boleznijo 19, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija