ITALIJA V VSEOBSEŽNO TESTIRANJE PREBIVALSTVA: Prvi primer v Genovi že decembra, koliko je dejansko okuženih?

Svet

V Italiji bodo v ponedeljek začeli s testiranjem na protitelesa za novi koronavirus, ki bo zajelo 150.000 ljudi. Z raziskavo naj bi ugotovili, kolikšen del populacije je okužen z virusom sars-cov-2 in ali to število sovpada z uradnimi statistikami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Testiranje, ki ga vodi zdravstveno ministrstvo skupaj s statističnim uradom in Rdečim križem, bodo izvajali na 2000 lokacijah, je sporočilo ministrstvo v Rimu. Cilj je ugotoviti, kolikšen del populacije je bil okužen virusom sars-cov-2, vendar niso pokazali nobenih ali pa le blažje simptome.

Raziskavo so italijanske oblasti napovedale aprila, sodelovanje pa je prostovoljno. Tiste, ki so jih izbrali v reprezentativni vzorec, bodo kontaktirali po telefonu in jih prosili za sodelovanje, pri tem pa zagotavljajo, da bodo podatki v raziskavi anonimizirani.

Italija je med državami, ki so najbolj prizadete v pandemiji novega koronavirusa. Potem ko so februarja prvi primer potrdili v Lombardiji, so doslej potrdili 230.000 okužb. Po uradnih podatkih je doslej v Italiji za covidom-19 umrlo 33.000 ljudi, po ocenah strokovnjakov pa naj bi bila ta številka celo višja. Virus naj bi državo dosegel že tedne, preden je bil potrjen prvi primer.

Po navedbah predstavnika zdravstvenih oblasti Ligurije Filippa Ansaldija so študije pokazale, da naj bi se prvi primeri okužbe pojavili v Genovi že v začetku lanskega decembra, poroča dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija