ITALIJA TIK PRED ODPRTJEM SMUČIŠČ PRESENETILA: Ostajajo zaprta, v nekaterih deželah ponovno strožje omejitve

Svet

Italijanska vlada se je tik pred napovedanim odprtjem smučišč v državi odločila, da do tega ne bo prišlo. Minister za zdravje Roberto Speranza je včeraj podaljšal prepoved ponujanja storitev na smučiščih za običajne potrošnike, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom so v štirih deželah v veljavi strožje omejitve. Dežele Toskana, Ligurija, Abruci in Trentino je ministrstvo za zdravje opredelilo za tako imenovane oranžna območja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Minister je kot razlog za podaljšanje prepovedi obratovanja smučišč navedel nevarnost novih različic novega koronavirusa, ki so bolj nalezljive. Zaradi teh različic je italijanska vlada uvedla tudi strožji nadzor za vse potnike iz Avstrije, kjer predvsem na avstrijskem Tirolskem velike težave povzroča južnoafriška različica. Na območje naj bi prišla ravno preko smučišča, ki je bilo odprto za turiste.

V Italiji se sicer splošno stanje v pandemiji covida-19 relativno izboljšuje. Večina države je v t. i. rumeni fazi, ki med drugim dovoljuje tudi obratovanje smučišč. A so te ni zgodilo.

Zaradi naraščanja števila okužb so od nedelje v štirih deželah v veljavi strožje omejitve. Dežele Toskana, Ligurija, Abruci in Trentino je ministrstvo za zdravje opredelilo za tako imenovane oranžna območja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V omenjenih štirih deželah so tako znova zaprte restavracije in bari, prebivalci pa ne smejo zapustiti območij svojega bivališča, razen v nujnih primerih. Omejitve bodo na začetku veljale 15 dni, so sporočili z ministrstva.

Še vedno v državi velja nočna policijska ura, ki se začne ob 22. uri, poroča dpa.

V Italiji so v nedeljo poročali o 11.000 novih okužbah z novim koronavirusom v preteklih 24 urah, število okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh pa je znašalo 130.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija