ITALIJA RAHLJA PROTIKORONSKE UKREPE: To so nova pravila, kmalu se odpirajo tudi nočni klubi

Svet

Italijanske oblasti so včeraj razrahljale nekatere ukrepe proti novemu koronavirusu, potem ko se je število okužb v državi začelo manjšati. Italijanska vlada je med drugim spremenila pravila glede pouka na daljavo, odpravila šestmesečno omejitev za t. i. super covidno potrdilo in skrajšala karanteno za necepljene.

Po novih pravilih bo odslej manj učencev sodelovalo pri pouku na daljavo. Ta bo odrejen le, če bo pet učencev v razredu pozitivnih na novi koronavirus. Tudi v tem primeru bodo učenci, starejši od 12 let, ki so prejeli tretji odmerek cepiva in niso okuženi, še vedno lahko fizično hodili v šolo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Glede na ocene bodo nova protikoronska pravila omogočila 600.000 učencem, da končajo pouk na daljavo in se vrnejo v šole.

Italijanska vlada je odpravila šestmesečno omejitev za t. i. super covidno potrdilo, ki potrjuje, da je oseba polno cepljena proti covidu-19 ali da je v zadnjih šestih mesecih prebolela covid-19. Prav tako je vlada prepolovila dolžino časa, ki ga morajo necepljeni ljudje preživeti v karanteni po tesnem stiku z okuženo osebo z deset na pet dni. Poleg tega od petka v belih regijah, kjer je nizko tveganje za okužbo z novim koronavirusom, na prostem zaščitne maske ne bodo več obvezne.

V petek se bodo v belih regijah ponovno lahko odprli tudi nočni klubi. Ti bodo lahko 50-odstotno zasedeni, stranke pa bodo morale imeti potrdilo o cepljenju ali prebolelosti ter nositi zaščitne maske, izjema bo velja za plesišča in pri mizah.

Po podatkih spletne strani Worldometer se je v Italiji v nedeljo povprečno število novih okužb v zadnjih sedmih dneh prvič od začetka januarja znižalo pod 100.000. V zadnjem dnevu so okužbo potrdili pri nekaj manj kot 80.000 prebivalcih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija