ISTRAN PRIČAKAL OČETA V ZASEDI IN MU ZASADIL VILE V OBRAZ: Hospitaliziran šele leto in pol po zločinu

Kronika

Za 38-letnika doma z območja osrednje Istre, ki je poskušal umoriti svojega očeta tako, da ga je z vilami zabodel v obraz, so odredili prisilno hospitalizacijo.

Zločin se je zgodil novembra 2021, zdaj pa je puljsko županijsko sodišče pravnomočno odločilo s sodbo, da se 38-letnika prisilno hospitalizira v psihiatrični ustanovi.

21. novembra 2021, okoli 15.00, je takrat 37-letni moški v eni od istrskih vasi pričakal pred štalo svojega očeta. Ko se je ta pojavil, je skočil iz senika z vilami v rokah in pričel vpiti: "Zdaj te bom ubil, ne boš več mogel živeti!"

Z vilami je zamahnil proti očetovi glavi, vendar se je oče uspel ubraniti tako, da se je sklonil in si z roko zaščitil glavo pred udarcem. Bodala vil so ga zadela v predel desne polovice obraza, kjer je dobil tri vbodne rane. Oče je nato s kraja zbežal, stekel je do 300 metrov oddaljene hiše, v katero se je zaprl do prihoda policistov.

Policijo je poklicala mati, do njihovega prihoda pa je njen 37-letni sin že uspel pobegniti. Kot se je izkazalo, je odšel samo do sosednje vasi, kjer se je skrival do 10. decembra, ko so mu policisti odvzeli prostost in ga priprli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  16 .03. 2023 ob  11: 22
Ma bravo res. Iz leta 2021 objavljate zdej. Zakaj nebi objavili nekaj iz leta 1988?