IRAN POZDRAVLJA OFENZIVO HAMASA: Raisi izrazil podporo 'legitimni obrambi' palestinskega ljudstva (VIDEO)

Kronika

Napad islamskega gibanja Hamas na Izrael je bil po mnenju Irana spontana poteza odporniških sil kot odgovor na nadaljevanje zločinskih dejanj izraelskega režima, je danes dejal iranski zunanji minister Hosein Amirabdolahian. Tudi iranski predsednik Ebrahim Raisi je pozneje izrazil podporo 'legitimni' obrambi palestinskega ljudstva.

Ebrahim Raisi

Raisi je po telefonskem pogovoru z voditeljema palestinskih oboroženih gibanj Hamas Ismailom Haniyehom in Islamskega džihada Ziyadom al-Nakhalahom še pozval vlade muslimanskih držav, naj potrdijo svojo podporo Palestincem.

Iran vzdržuje tesne odnose z obema palestinskima gibanjema in je bil ena prvih držav, ki je pozdravila ofenzivo Hamasa, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Iran podpira samoobrambo palestinskega naroda. Sionistični režim in njegovi podporniki (...) morajo nositi odgovornost za dogajanje," je dejal Raisi v sporočilu, ki ga je naslovlil na palestinsko ljudstvo.

"Treba je okrepiti solidarnost med islamskimi državami v podporo palestinskemu ljudstvu in odporu," pa je pred tem v telefonskem pogovoru s turškim kolegom Hakanom Fidanom dejal iranski zunanji minister.

Tiskovni predstavnik Hamasa Gazi Hamad je danes za britansko medijsko skupino BBC zatrdil, da so za napad na Izrael dobili neposredno podporo Irana.

Visoki predstavnik Bele hiše je sicer v soboto dejal, da je za zdaj še prezgodaj reči, ali je Iran v napad "neposredno vpleten".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  09 .10. 2023 ob  13: 20
Muslimani bodo kmalu okupirali celotno evropo. Kaj bomo storili,ko bodo začeli plenit in pobijat povsod okoli nas in pri nas?