INTERNAUTICE LETOS NE BO: "Ne bomo sodelovali v obalnem navtičnem obračunavanju"

Izola

Navtičnega sejma Internautica, ki ga je 23 let gostila Marina Portorož in bi se po napovedih organizatorja sejma Studia 37 tokrat odvil v Izoli, letos ne bo. Med drugim so ocenili, da slovenska obala hkrati, v maju, ne more gostiti dveh navtičnih sejmov. Marina Portorož namreč v istem terminu pripravlja svoj navtični sejem.

Internautica in Marina Portorož, ki je vsa leta gostila to navtično prireditev, sta se razšla lansko jesen. V Marini Portorož so napovedali svoj sejem navtike, organizatorji Internautice pa so sprva sporočili, da jo bodo preselili v Koper, a so nato za lokacijo izbrali Izolo.

"Glede na nesporazume in zavajajoče informacije, ki se v zadnjem času pojavljajo v javnosti v zvezi z novo lokacijo Internautice in organizacijo drugega navtičnega dogodka, ki naj bi potekal v Portorožu v predvidenem majskem terminu Internautice, zaradi nespornega dejstva, da slovenska obala istočasno ne more gostiti dveh navtičnih sejmov, predvsem pa v korist slovenske navtične industrije in razstavljavcev, ter nenazadnje tudi zaradi mednarodnega ugleda Internautice, smo sprejeli odločitev, da ta ne bo sodelovala v ponujenem 'slovenskem obalnem navtičnem obračunavanju' in tako torej letos Internautice na slovenski obali ne bo," so danes sporočili iz Studia 37.

Kot so izpostavili, se jim zdi "posnemanje koncepta ter vsebine Internautice nesprejemljivo in neposlovno vedenje, enako velja tudi za izbiro datuma dogodka, ki je enak tradicionalnemu, več let v naprej objavljenemu terminu Internautice". "Gre za očiten primer neetične poslovne prakse," so dodali.

"Z odločitvijo o prekinitvi 23 let trajajoče tradicije organizacije profesionalnega navtičnega sejma želimo ohraniti mednarodni ugled prireditve in z odgovornim ravnanjem v skladu s poslovno etiko in upoštevanjem mehanizmov poslovne integritete, ostati zvesti svojim prepričanjem in načelom. Poleg vsega naštetega želimo svoje poslovne partnerje, razstavljavce in obiskovalce zaščititi pred negativnimi učinki, ki bi jih lahko imele neurejene razmere v tem občutljivem poslovnem okolju," so navedli.

Organizatorji se bodo zdaj posvetili pripravam na Internautico 2020. Ta bo poskrbela za nadaljevanje tradicije in resne ter kakovostne navtične sejemske dejavnosti na Jadranu, so še poudarili v Studiu 37.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  12 .03. 2019 ob  10: 02
-3
Folk v Izoli nima za sendvič, kaj šele za vstopnico ali celo gumenjak za na morje !
ManofSteel |  12 .03. 2019 ob  10: 01
Najbrž razstavljalci bark so se odločili, da bodo ostali v Portorožu...mislim, da bo prej to kot kaj drugega...hahahaha
Obala1 |  11 .03. 2019 ob  17: 57
26
Pa kaj je on pričakoval od Selana in Bonanze? Fer in korektnost? Hahaha pa se je tudi on žabar ter pozna to sorto oseb.... Petan, Selan ter Bonanza so uničili Marino ( beri izčrpali )
KOPER |  11 .03. 2019 ob  17: 45
Torej smo ocenjeni,kot negativni in znani po tem,da živimo v neurejenih razmerah.
Superrrr
Ne vem zakaj,a se mi zdi,da smo na dobrem glasu in da napredujemo.