INTEREUROPA Z MANJ PRIHODKI, A KLJUB TEMU 3,6 MIO DOBIČKA: O novih nadzornikih konec maja

Koper

Delničarji družbe Intereuropa, ki je v skoraj 81-odstotni lasti Pošte Slovenije, bodo na skupščini 31. maja odločali o predlogu, da bi v nadzorni svet namesto Borisa Novaka in Milana Perovića imenovali Tomaža Kokota in Francija Miheliča, kaže sklic skupščine.

Skupščina bo odločala o predlogu, da se seznani z odstopom člana nadzornega sveta Novaka in da odpokliče člana nadzornega sveta Perovića ter da na njuni mesti za štiriletni mandat, ki bi začel teči 31. maja, imenuje Kokota in Miheliča, je razvidno iz sklica skupščine, objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Delničarji bodo odločali tudi o predlaganih spremembah statuta, po katerih bi se lahko delničarji skupščine udeležili in na njej glasovali tudi digitalno, torej brez fizične prisotnosti.

Novak je z mesta predsednika in člana nadzornega sveta Intereurope odstopil konec marca, potem ko je sporazumno zapustil mesto generalnega direktorja Pošte Slovenije.

Pošta Slovenije ima od začetka lanskega leta v lasti 80,89 odstotka (68,79 odstotka navadnih in 100 odstotkov prednostnih) delnic Intereurope. Slovenski državni holding (SDH) in Kapitalska družba (Kad) sta minuli teden objavila vabilo k dajanju ponudb za njun delež v Intereuropi; SDH ima v lasti 1,7 odstotka, Kad pa 2,6 odstotka delnic Intereurope. Ponudbe zbirata do 7. maja.

Skupina Intereuropa je lani po nerevidiranih podatkih ustvarila 150,7 milijona evrov prihodkov od prodaje oz. za šest odstotkov manj kot leto prej. Denarni tok iz poslovanja (EBITDA) je padel za 12 odstotkov na 12,3 milijona evrov, čisti dobiček pa je znašal 3,6 milijona evrov, kar je 15 odstotkov manj kot leto prej.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija