INTEREUROPA Z ENIM NOVIM NADZORNIKOM: Predlog za odpoklic Perovića umaknjen

Koper

Pošta Slovenije je predlog za umik sklepa o odpoklicu Perovića posredovala danes, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil iz Intereurope. Posledično je umaknila tudi predlog, da bi za novega nadzornika imenovali Francija Miheliča.

Delničarji so se tako seznanili z Novakovim odstopom. Namesto njega so za predstavnika kapitala v nadzornem svetu imenovali Kokota, ki mi štiriletni mandat začne teči danes. Novak je z mesta predsednika in člana nadzornega sveta Intereurope odstopil konec marca, potem ko je sporazumno zapustil mesto generalnega direktorja Pošte Slovenije. Potrdili so tudi spremembe statuta družbe, ki bodo omogočile izvedbo skupščine na način, da so delničarji udeleženi in glasujejo na skupščini s pomočjo elektronskih sredstev brez fizične prisotnosti.

Skupina Intereuropa je lani ustvarila 150,7 milijona evrov prihodkov od prodaje oz. šest odstotkov manj kot leto prej. Čisti dobiček se je zmanjšal za 15 odstotkov na 3,6 milijona evrov. Pošta Slovenije je 80,89-odstotna lastnica Intereurope od začetka lanskega leta.

Že čez dober mesec, 2. julija, se bodo delničarji Intereurope zbrali na novi skupščini. Tokrat bodo odločali o predlogu uprave in nadzornega sveta, da nekaj manj kot 10 milijonov evrov lanskega bilančnega dobička ostane nerazporejenega. Brez dividend so ostali že lani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija