Inšpektorat za delo preverja status Mišiča v Luki Koper

Na Inšpektoratu RS za delo so za STA potrdili, da preverjajo domnevne kršitve delovnopravne zakonodaje v primeru predsednika uprave Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča. Mišič, ki je vodenje Luke prevzel že v začetku meseca, namreč še nima podpisane pogodbe o zaposlitvi.

Na inšpektoratu zaenkrat niso postregli z dodatnimi informacijami, so pa zagotovili, da bodo po zaključenem nadzoru o ugotovitvah obvestili javnost.

O tem, da bo inšpekcija preverila morebitne kršitve v Mišičevem primeru, je sicer že pred dnevi poročal Žurnal24.

Nadzorni svet Luke Koper je na petkovi seji sklenil, da z Gašparjem Mišičem ne podpišejo pogodbe o zaposlitvi. Člani nadzornega sveta so namreč menili, da je prav, da novo pogodbo, v kateri bodo opredeljene vse pravice in obveznosti, napiše nov nadzorni svet, je tedaj navedel namestnik predsednika nadzornega sveta Nikolaj Abrahamsberg.

Na vprašanje, kakšen je potemtakem delovnopravni status Mišiča, je Abrahamsberg ob tej priložnosti pojasnil, da je nadzorni svet sprejel sklep, da se Gašparju Mišiču za opravljeno delo "izplača ustrezen znesek, tako, kot bi sicer veljalo po zakonu in omejitvah, ki jih določa zakon oz. merila za velike gospodarske družbe".

moj vzdevek |  01 .10. 2013 ob  09: 45
ne vem od kje ima tale inšpektorat sploh čas za te bizarnosti, a je torej že zaključil s popisom okoli 1000 delavcev na črno v Luki , ki skozi stranske vhode pod ograjo tekajo iz kombija v pristanišče...

jebenojetukajvse.com
clovek |  01 .10. 2013 ob  03: 46
Ma kako so vsi nesposobni, od Misica, do inspektorjev, da ne vedo, da clovek krsi zakon? A malega cloveka, bi nategovali, ce bi delal brez pogodbe in ga kaznovali, ces da dela na crno, za njega pa ni problema a, MAFIJA PROKLETA!!!!