INŠPEKCIJSKI NADZOR POKAZAL NEPRAVILNOSTI V CEPILNEM CENTRU: Koliko kršitev pa so zaznali policisti?

Slovenija

Vlada je v sredo obravnavala tri poročila v zvezi s covidom-19. Obravnavali so poročilo o izvajanju nadzora cepljenja, nadzorih zdravstvenega inšpektorata in ukrepih policije za preprečevanje širjenja okužb. Med drugim so bile zaznane nepravilnosti v enem izmed cepilnih centrov, kjer niso ustrezno vodili seznamov v skladu z nacionalno strategijo.

Med 19. in 25. aprilom je bilo opravljenih 175 nadzorov cepilnih centrov, od katerih je bilo 163 rednih, 12 pa izrednih, na podlagi prejete prijave. Neskladnost je bila ugotovljena v enem cepilnem centru in z njim povezanim koncesionarjem, kjer niso ustrezno vodili seznamov v skladu z nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

Med 19. in 25. aprilom so inšpekcijski organi opravili 3608 nadzorov. Izrekli so 20 prekrškovnih sankcij, 312 opozoril po zakonu o prekrških in 212 upravnih ukrepov. Od tega je zdravstveni inšpektorat opravil 894 nadzorov, izrekel pa 66 opozoril po zakonu o prekrških in 12 upravnih ukrepov.

Od 20. do 26. aprila pa je policija izrekla 412 opozoril ali ukazov po zakonu o nalogah in pooblastilih policije ali zakonu o nalezljivih boleznih, uvedla pa 82 prekrškovnih postopkov po zakonu o nalezljivih boleznih. Na meji je policija vročila 3309 potrdil o napotitvi v karanteno na domu. Na mejnih prehodih in kontrolnih točkah je zavrnila 123 oseb, je še zapisano v gradivu po današnji seji vlade.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zarja |  29 .04. 2021 ob  08: 22
Sej zgleda , da pojma nimajo kaj delajo ali pa so šlampasti. Ko si že dobil 1 odmerek cepiva in te po skoraj mesecu dni znova 2 krat kličejo , da prideš po 1 odmerek drugega cepiva. In potem se niti na telefon ne oglašajo , da bi jim povedal, da so v zmoti. Oziroma šlampariji. Komu dajo potem to cepivo. Samo goljufanje. Glavno, da dobivajo dodatke. Za kaj že ?