INŠPEKCIJE IN POLICIJA 'NA POLNO' PREVERJAJO IZPOLNJEVANJE UKREPOV: Ujeli tudi osebo, ki se je pri cepljenju izdajala za nekoga drugega

Slovenija

Inšpekcijski organi so od 15. do vključno 21. novembra opravili skupaj 5821 nadzorov, vezanih na ukrepe v epidemiji covida-19. Izdali so dve odločbi o prepovedi dejavnosti. Policija pa je od 16. do 22. novembra prejela 55 prijav o kršitvah vladnih omejitev, obravnavali so tudi več primerov ponarejenih dokazil PCT, so sporočili po seji vlade.

Različni inšpekcijski organi so od 15. do vključno 21. novembra izrekli 81 prekrškovnih sankcij, 231 opozoril po zakonu o prekrških in 433 upravnih ukrepov. Izdali so tudi dve odločbi o prepovedi dejavnosti. Skupna vrednost izrečenih glob je znašala 134.800 evrov, od tega so bile globe zaradi nespoštovanja PCT-pogoja izrečene v vrednosti 116.400 evrov, so sporočili po včerajšnji seji vlade.

Zdravstveni inšpektorat je opravil 783 nadzorov, izrekel pa 32 prekrškovnih sankcij, štiri opozorila po zakonu o prekrških in pet upravnih ukrepov.

Policija pa je od 16. do 22. novembra prejela 55 prijav o kršitvah vladnih omejitev, pri tem pa izrekla 43 opozoril ali ukazov po zakonu o pooblastilih policije ali zakonu o nalezljivih boleznih.

Na meji so policisti vročili 342 izjav o napotitvi v karanteno na domu. V 32 primerih so osebe zavrnile podpis izjave in je policija njihove podatke posredovala ministrstvu za zdravje za izdajo odločbe o karanteni na domu. Glede na državo prihoda je bilo največ napotitev v karanteno na domu izročenih za osebe, ki so pripotovale iz Bosne in Hercegovine (204), Hrvaške (54), Kosova (35) in Nemčije (16). Na mejnih prehodih in kontrolnih točkah je policija zavrnila 22 oseb, ki niso izpolnjevale pogojev za vstop ali tranzit prek Slovenije, piše v sporočilu.

Na mejnih prehodih so policisti obravnavali tudi pet primerov izkazovanja s ponarejenimi potrdili PCR in dva primera izkazovanja s ponarejenim potrdilom o prebolevnosti oziroma sume storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin. V notranjosti države pa so obravnavali en primer poskusa preslepitve s podajanjem podatkov za drugo osebo pri izvedbi cepljenja proti covidu-19 oziroma za sum storitve kaznivega dejanja overitve lažne vsebine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  26 .11. 2021 ob  20: 54
Prekleti nacisti ... policaji, politiki, zdravniki, bankirji in novinarji. MARS V PM, GOLAZEN SMRDLJIVA!
manemebasat |  26 .11. 2021 ob  13: 33
SS