INFOVERZUM V KOPRSKI KNJIŽNICI: Dan za mednarodni posvet o informacijski pismenosti in umetni inteligenci

Koper

V sredo, 18. oktobra 2023, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, med 9. in 13. uro, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega organizira mednarodno strokovno posvetovanje Infoverzum: Informacijska pismenost in umetna inteligenca.

Z vodilnimi strokovnjaki se bodo pogovarjali o umetni inteligenci, njeni uporabi v izobraževalni sferi, o prihodnosti knjige in založništva v času, ko ustvarjanje literarnih in vizualnih vsebin ni več le v človeški domeni.

Sledile bodo predstavitve s področja medijske pismenosti – orisali bodo trenutno stanje informacijske pismenosti v družbi in spregovorili o kompetencah in veščinah, ki jih bomo potrebovali za uspešno delovanje v prihodnosti ter predstavili dejavnosti, ki jih na tem področju že uspešno izvajajo v koprski knjižnici. Pridružili se bodo tudi tuji strokovnjaki, ki bodo javnost seznanili s svojim delom na področju medijske pismenosti in podali praktične napotke, kako kljubovati novonastalim razmeram ter vzgojiti kritične mislece, ki se bodo znašli in uspešno krmarili v informacijskem kaosu.

Na posvetovanje se je potrebno prijaviti preko prijavnega obrazca, ki ga najdete na spletni strani koprske knjižnice. Prijave sprejemajo najkasneje do 16. oktobra. Prijavnina znaša 25 evrov.

Program

Pridržujejo si pravico do sprememb in dopolnitve programa. Za več informacij so vam na voljo na elektronskem naslovu: infoverzum@knjiznica-koper.si