INCIDENT V PRILJUBLJENI KAVARNI: Transspolni menedžer zaradi 'napačne' besede fizično napadel stranko (FOTO, VIDEO)

Svet

Povprečni osebi so razprave o spolu, ki ne sledijo tradicionalni delitvi na moškega in ženskega, pogosto tuje. Vendar pa je Britanka Vanessa Thomas na lastni koži spoznala, kako lahko nevednost na tem področju privede do neprijetnosti. S partnerjem sta se odločila obiskati eno izmed kavarn verige Starbucks in si privoščiti skodelico kave ter kos torte. Ko sta ugotovila, da plačilo z gotovino ni mogoče, je Vanessa izrazila svoje nezadovoljstvo eni od zaposlenih oseb. To je sprožilo burno reakcijo transspolnega menedžerja, ki je bil prav tako za pultom.

"Ne govorim z vami. Govorim z gospo," je Vanessa po njenih besedah rekla menedžerju. Nato je menedžer postal besen, stopil izza pulta in začel kričati na presenečeno stranko, ker naj bi omenjeno zaposleno osebo označila kot 'gospo', čeprav dotična oseba ni opredeljena kot ženska ali moški.

"Nisem hotela nikogar užaliti. Nimam težav z nebinarno identiteto. Res pa sem se zmotila, saj se mi je ta oseba za pultom zdela ženska. Vendar je spol danes manj očiten, kar je povsem v redu, vendar me je to zmedlo," je pojasnila nesrečna Vanessa.

Mark Andrews, partner 55-letne stranke, je posnel dogajanje, da bi imel dokaze, če bi se razmere poslabšale. Vendar je prenehal s snemanjem, ko je vodja poskušal zgrabiti njegov telefon. Po tem naj bi nasilnež fizično napodil Vanesso iz kavarne.

Vanessa Thomas in Mark Andrews

"Resnično bi se lahko resno poškodovala ali celo umrla. Če me ne bi Mark ujel, bi padla na pločnik. Kar se je zgodilo, je gnusno. Menedžer se je vedel neprimerno in bi moral za napad odgovarjati na sodišču," je prepričana Vanessa.

Daily Mail tudi poroča, da je tiskovni predstavnik Starbucksa dejal: "Menedžer, ki je povzročil incident, ne dela več v podjetju. Starbucks nima tolerance do takšnega obnašanja in zelo nam je žal za izkušnjo, ki jo je imela ta stranka."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  22 .05. 2023 ob  13: 51
Moski in zenske. Nic drugega! Vse odtalo so napake.