INCIDENT V PIRANU: Najprej vlomil in kradel, nato z nožem po mestu nadlegoval ljudi

Kronika

V petek, ob 9.30 so bili koprski policisti obveščeni, da po Piranu hodi moški z nožem v roki, ki nadleguje turiste in zaposlene v lokalih. V enem od lokalov je kričal na zaposlene in poskušal vstopiti v zaprti del lokala, kar so mu zaposleni preprečili. Policisti so na kraju obvladali in identificirali 43-letnega kršitelja, ki pa s kršitvami ni prenehal, zato so mu zasegli nož in odredili pridržanje. Med zbiranjem informacij so ugotovili, da je pred tem ukradel oblačila in obutev državljanu Madžarske. Sledi kazenska ovadba, izdali so mu tudi plačilni nalog. Naknadno pa so policisti dobili še prijavo, da je vlomil tudi v poslovni prostor, iz katerega je ukradel dva mobilna telefona in tri denarnice z dokumenti in gotovino ter ključe vozila. Policisti informacije še zbirajo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 285 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 693 klicev. Obravnavali so 56 prometnih nesreč z materialno škodo in šest z lažjimi poškodbami, zasegli so šest vozil. S področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov in 14 tatvin ter eno drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 34 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 127 nezakonitih prehodov državne meje.

V petek popoldan so policisti dobili prijavo, da na avtobusni postaji v Kopru moški pada po tleh. Policisti so 42-letnika, ki se je opotekal po železniški postaji, padal po tleh ter kričal, identificirali in mu odredili pridržanje. Zasegli so mu tudi manjšo količino bele prašnate snovi, ki so jo poslali na analizo, ugotovili pa so tudi, da je bil pod vplivom alkohola. Ker je z neprimernim vedenjem na javnem kraju  pri mimoidočih in prijavitelju povzročal vznemirjenost, so mu policisti izdali še plačilni nalog za več kršitev.

V Kopru so zvečer ustavili voznika skuterja Sim Orbit, bele barve. Med postopkom se je voznik peš pognal v beg, policisti pa so ugotovili, da je skuter beležen kot ukraden. Vozilo so lastniku iz Kopra vrnili, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

V nedeljo nekaj minut čez polnoč so policisti v Piranu domačinki in državljanu Slovaške izdali plačilni nalog, ker sta se sprla in zmerjala zaradi parkiranih motorjev pred hišo.

Ob 2.50 so policisti na Ulici 15. maja v Kopru ustavljali voznika črnega skuterja; ta je zapeljal v policista, ga zbil in s kraja odpeljal proti Olmu. Policist je lažje poškodovan, povzročitelja, ki mu sledi kazenska ovadba, pa še iščejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija