INCIDENT UČENCA IN OČETA NA ISTRSKI OSNOVNI ŠOLI: Zaradi strahu sta včeraj v razred prišla le dva od 18 učencev

Istra

Skoraj cel razred je bil včeraj odsoten od pouka na Osnovni šoli Tone Peruška v Pulju. Šlo je za tretji razred, ki ga sicer obiskuje 18 učencev. V ponedeljek sta v šolsko klop sedla le dva. Po neuradnih informacijah je razlog za odsotnost večine problematično vedenje enega izmed osnovnošolcev.

Osnovna šola Tone Peruško

V četrtek je namreč, tako poroča Glas Istre, v razredu prišlo do neljubega dogodka. "Kaplja čez rob," ga je opisal ravnatelj Kristijan Cinkopan. Primer so prijavili tudi pristojnim institucijam.

Kaj se je torej na šoli dogajalo v četrtek? Istrski portal je iz zanesljivih virov izvedel, da je učenec tega razreda poškodoval učiteljico in uničil del šolskega inventarja. Šola je poklicala njegovega očeta, naj pride po otroka. Nato pa naj bi se še oče spravil na učiteljico in vpil nanjo pred ostalimi učenci. Primer so prijavili tudi policiji.

Tudi policija je potrdila, da je v četrtek okoli 11.30 na šoli prišlo do incidenta, zaradi katerega so ovadili starša. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za očeta učenca, ki je bil že v preteklosti težaven. Zaradi storjenega prekrška zoper javni red in mir je bil podan obdolžilni predlog. Oče naj bi na šoli kričal na učiteljico, a po do zdaj zbranih informacijah policisti niso ugotovili elementov kaznivega dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  23 .05. 2023 ob  15: 01
37
Fotra prebutat tako, da bo dva meseca pil juhce s slamico, mulc pa naj puca skrete v soli celo leto.