INCIDENT PRED AMERIŠKIM KONGRESOM: Moški zapeljal avtomobil v barikado in začel streljati (FOTO)

Kronika

Američan, ki ga je policija kasneje identificirala kot 29-letnega Richarda Yorka iz Delawara, je v nedeljo zgodaj zjutraj zapeljal z avtomobilom v barikado pred kongresno palačo v Washingtonu in začel streljati v zrak, nakar je izvršil samomor. Policija meni, da ni meril na nobenega določenega člana kongresa.

Policija napada ni nemudoma povezala z grožnjami proti FBI in kongresu po preiskavi na posestvu nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa Mar a Lago na Floridi, vendar preiskava še traja.

Napad spominja na tistega aprila lani, ko je moški zapeljal avtomobil v dva kongresna policista, pri čemer je bil ubit veteran zračnih sil.

York je treščil v barikado, njegov avto se je vnel, nakar je začel streljati v zrak. Ko so se mu policisti približali, se je ubil.

FBI in Ministrstvo za domovinsko varnost ZDA po preiskavi na Trumpovem domu dobivata vse več groženj z nasiljem proti policijam, sodnikom in vladnim uradnikom, vključno z grožnjo o nastavitvi tako imenovane umazane bombe - to je radioaktivne bombe - pred sedež FBI v Washingtonu.

Vse več je tudi pozivov k oboroženemu uporu in državljanski vojni, čeprav pa večina analitikov meni, da so Američani razen kakšnih prenapetih posameznikov na srečo po domače povedano preveč leni, da bi se šli državljanske vojne in verjetno bo šlo večinoma za grožnje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija