IMELA JE SAMO DVE MOŽNOSTI: Lahko splavi in začne s kemoterapijo ali pa ji amputirajo nogo; odločila se je za to

Svet

Ko so 28-letni Kathleen Osborne že tretjič diagnosticirali raka, je bila v četrtem mesecu nosečnosti. Zdravniki so ji dali dve možnosti: lahko splavi in prične s kemoterapijo ali pa ji amputirajo nogo.

Samo dan po tem se je Kathleen odločila amputirati celotno desno nogo, da bi ustavila kostnega raka. Operacija je bila uspešna. Kathleen je rodila osem tednov pred rokom, in sicer s carskim rezom.

"Srečna sem, da sem se odločila ostati brez noge, ker sem dobila hčer. Če mi takrat ne bi amputirali noge, bi jo izgubila in bila bi podvržena kemoterapiji, ki mi noge tako ali tako ne bi rešila," je dejala Kathleen, ki ima še dva sinova.

So didn’t know if this was going to happen or not but bought the newspaper anyway today an my story has been published...

Objavil/a Kathleen’s wish an dream dne Nedelja, 12. september 2021

Za rakom je prvič zbolela, ko je bila stara komaj 11 let. Ugotovili so, da je boleča izboklina na desni nogi osteosarkom. Čez enajst let se je rak ponovno vrnil, tokrat na pljuča. Leta 2017 se je naposled znebila bolezni, a tri leta kasneje se je na vrhu njene desne noge pojavila še ena boleča izboklina. Takrat je izvedela tudi, da je že tretjič noseča, poroča Metro.

"Dali so mi teden dni časa za odločitev in mi povedali, da prej ko se odločim, tem bolje," je pojasnila in dodala, da si je vedno želela imeti tudi hčer.

Vendar pa je morala Kathleen roditi osem tednov prehitro, saj je drugi MRI pokazal, da se je pljučni rak vrnil. "Ne vem, koliko časa mi je ostalo. Lahko so leta ali samo meseci. Želim si samo, da bi lahko z otroki počela stvari, ki jih veselijo," je zaključila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija