IMATE OBČUTEK, DA JE ČAS, DA SE POSLOVITA? Znaki, da vaju najverjetneje čaka bridek konec

Trendi

Dlje časa kot ste v zvezi, lažje je zatiskati oči pred nesoglasji (tudi če se zgodijo pogosteje kot prej). Namreč nikoli ni enostavno razmišljati o prekinitvi razmerja z nekom, ki ga imate radi. Če pa se naučite prepoznati, kdaj je razmerja konec, lahko potem lažje prebolite razhod s partnerjem oziroma partnerko. Če niste prepričani, kaj storiti, bodite pozorni na znake, ki kažejo, da je morda čas za prekinitev zveze.

Želite si zvezo bolj kot osebo, s katero ste v razmerju

So situacije, ko si nekdo tako močno želi zvezo, da bo poskušal ohraniti odnos s komer koli samo zato, da bi bil v zvezi. Če niste prepričani, kakšna je vaša situacija, se vprašajte, ali bi se družili s to osebo? Če ne bi bila skupaj, bi bila možnost, da ste s to osebo prijatelja? Če ne, je velika verjetnost, da ste v razmerju, ker si želite razmerja, ne te osebe.

Vašemu partnerju gre vaša družina na živce

Če vaš partner nikakor ne prenese vaše družine in se obenem niti ne potrudi, da bi se vsaj približno razumel z njimi, je morda čas, da zvezo zaključite. Vsi namreč vemo, da znajo tasti in tašče kar močno zagreniti naša življenja, a če se vaš najdražji oziroma najdražja niti malo ne potrudi za boljši odnos, vas pač nima dovolj rad/a.

"Hoja po jajcih"

Ne morete reči ali narediti prav ničesar, ne da bi se vaš partner/ka razjezila? Vsak pogovor vodi v nepotreben prepir? V takšnih odnosih nima smisla ostajati. V katerem koli razmerju se moramo počutiti sproščeni, varni in ljubljeni.

Nimate posebne želje po pogovoru s partnerjem

Zazvoni vam telefon, kliče vas partner. Kaj storite? Če ste v srečni zvezi, se seveda z veseljem oglasite. A če stvari ne gredo ravno najbolje, vas kaj hitro lahko zgrabi skušnjava, da telefon preprosto pustite zvoniti naprej. Dobro razmislite o tem, kakšna čustva se vzbudijo v vas, ko dobite klic partnerja/partnerke. Morda boste dobili odgovore na kar nekaj vprašanj o svojem razmerju.

V javnosti igrata popoln par, doma pa je zgodba drugačna

Obstajajo tako moški kot ženske, ki v javnosti igrajo prijazen, nežen in pozoren karakter, zasebno pa so popolnoma apatični ali celo nasilni. Tukaj sploh ne bomo izgubljali besed. Če se ne počutite varno, hkrati pa imate občutek, da igrate nekakšno vlogo, ki vam ne ustreza, nehajte izgubljati čas.

Nikoli več ne rečete: "Rad/a te imam"

Ko ugotovite, da nikoli več ne rečete ali slišite stavek: "Rad/a te imam", je to zagotovo znak, da je nekaj narobe. Seveda nekateri pari precej redkeje izražajo svojo ljubezen z besedami, zato odsotnost ljubezenskih izjav še ni nujno razlog za preplah. Vendar če se ne morete spomniti, kdaj ste nazadnje izrekli ali slišali te čarobne besede, je morda čas, da gre vaše življenje naprej.

Čakate, da se spremeni ali pa ga/jo celo skušate spremeniti vi

Čakate in čakate in čakate. Minili so meseci in leta, vi pa še vedno čakate. Pravzaprav vsiljujete razmerje, v katerem ne želite in ne bi smeli biti, ker očitno to ni to. Čeprav imate lepe in srečne trenutke, je nad vami tisti črni oblak, za katerega čakate, da bo minil. Še posebej, če gre za večji problem. Povsem v redu je oditi in poiskati nekoga boljšega.

Ko sta skupaj, vam je dolgčas

Ko je zveza še sveža, se zabavamo ob prav vsaki skupni aktivnosti. Celo gledanje televizije, pomivanje posode ali nakupovanje spadajo med nadvse zabavne stvari. A ko enkrat pridete do določene točke, ne more prav nič več pregnati dolgčasa. Poskusita se odpraviti na krajši dopust. Če tudi med počitnicami ne moreta uživati v družbi drug drugega, je vajine zveze bolj kot ne konec.

Ne zaupate mu/ji

Morda veste, ste izvedeli ali pa vam je povedal/a sam/a, da je prevaral/a svojo/ga bivšega partnerja/partnerko, morda ste ga ujeli ali pa ste jo ujeli pri dopisovanju z drugo/drugim ... Ko zaupanje enkrat izgine, ga je težko dobiti nazaj. Za nekatere je to celo nemogoče. Prav zaupanje pa je ena glavnih stvari, ki jih mora imeti dober in zdrav odnos.

Stvari, ki ste jih imeli radi, vas spravljajo ob pamet

Se še spomnite časov, ko se vam je prav vse, kar je storil vaš partner, zdelo tako zelo prisrčno? Celo tiste malce neumne in skrajno trapaste stvari, ki so pogosto vodile v težave? To je bil pač del njegovega oziroma njenega šarma. Ta občutek s časom seveda nekoliko zbledi in to je povsem normalno. Vendar če vas skoraj vse stvari, ki so vam bile na vašem partnerju všeč, sedaj spravljajo ob pamet, je morda čas, da se poslovita.

Pred svojim partnerjem/partnerko se pretvarjate, da ste nekaj, kar niste

To je nekaj, kar počnejo vsi na začetku poznanstva, če pa s tem nadaljujete tudi po pol leta ali letu razmerja, potem je to že problem. Še posebej, če se je ta oseba zaljubila v različico vas, ki ni resnična.

Veliko časa preživite v dvomih

Če se pogosto zalotite, da razmišljate o svojem razmerju in o tem, ali je to resnično prava izbira za vas, je prav mogoče, da ni. Če je v zvezi namreč vse lepo in prav, vam namreč niti na misel ne pade, da bi jo analizirali. Vendar ko enkrat začnete, za to najbrž obstaja precej dober razlog.

Sramujete se partnerja/partnerke

Se ga/jo sramujete in ga/je ne želite predstaviti svojim prijateljem, še manj pa svojim staršem? Se dobivata na krajih, kjer je manjša verjetnost, da bi vas opazil nekdo, ki vas pozna? Verjetno se že sami zavedate, da to ni prava zveza in da ste v njej bolj zato, da imate nekoga kot zaradi tega, ker bi bili zaljubljeni.

Pogosto ne govorita

Prav vsak par se občasno prepira in prav vsi pogosto potrebujemo nekaj časa, da se ohladimo. Vendar če temu sledijo tudi dolga obdobja, ko ne govorita drug z drugim, je nekaj definitivno narobe. Nesporazumi so normalna stvar, a če vama je tako zelo vseeno za vajino zvezo, da se o težavi nista pripravljena niti pogovoriti, je to zelo slab znak.

V odnosu ste z osebo, ki vas ne spoštuje

Ko nekdo naredi nekaj, kar jasno nakazuje na nespoštovanje, naj se to zgodi trikrat – prvič, zadnjič in nikoli več.

Ne strinjata se o definiciji 'zveze' oziroma o tem, kaj je ljubezen

Kemija med vama je lahko vrhunska. Lahko čutite nenormalne metuljčke, ki jih niste nikoli v življenju. Lahko čutite vse tisto, česar niste nikoli prej. Toda na dolgi rok je edino, kar šteje, da ste z osebo kompatibilni. Kaj pričakujete od razmerja? Kako definirate ljubezen? Kaj sploh je za vas razmerje? Če vaša partnerka oziroma vaš partner vidi ’zvezo’ zgolj kot priložnost, preden najde kaj boljšega, ali pa če se vaš partner želi dobivati še z drugimi osebami, vi pa si želite le njo ali njega ... potem nimate kaj iskati s takšno osebo. Ne glede na tiste metuljčke v trebuhu.

Vse več časa preživljata s svojimi prijatelji

Preživljanje časa s prijatelji je, tudi če ste v resnem razmerju, povsem normalno in celo zelo zaželeno, zato s tem zagotovo ni prav nič narobe. Prav tako je povsem naravno, da na začetku zveze želite prav ves prosti čas preživeti s svojo novo ljubeznijo in pri tem malce zanemarite prijatelje, nato pa jim, ko se zveza malce ohladi, spet namenite več časa. A če ugotavljate, da bi svoj prosti čas mnogo raje preživljali s prijatelji kot pa s partnerjem, je morda čas, da malce razmislite o tem, kaj to pomeni.

Nikoli več vas ne muči ljubosumje

Ljubosumje seveda ni zelo pozitivno čustvo, vendar pa je v nekih zmernih mejah povsem normalno v prav vsaki zvezi. Zagotovo ste vedno začutili vsaj malce ljubosumja, če se je vaš partner spogledoval s kom drugim, kajne? Ko enkrat ugotovite, da ljubosumja pravzaprav ne začutite več, to pomeni, da vam preprosto ni več dovolj mar, da bi vas skrbelo, če je vašemu partnerju všeč še kdo drug.

Ni vam do seksa

Seks zagotovo ni najbolj pomembna stvar v zvezi, a če ga ni na rednem sporedu, bo razmerje kaj kmalu umrlo. Seks je namreč nadvse zabavna stvar in če si te aktivnosti ne želite deliti s partnerjem, vaju najverjetneje čaka bridek konec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija