IMATE DOVOLJ NEPRESTANEGA KAZANJA COVIDNEGA POTRDILA? Švedi so si zamislili lažjo rešitev (VIDEO)

Svet

Zagotovo ste v zadnjih mesecih vsaj enkrat pomislili, da vam je počasi že dovolj nenehnega kazanja covidnega potrdila. Ali pa se vam je že zgodilo, da ste potrdilo pozabili doma in vse vaši načrti so splavali po vodi? Švedsko start-up podjetje Epicenter je razvilo najlažji način za dostop do informacij o statusu precepljenosti, ta način pa uporabljajo že leta. Posameznikom namreč potrdilo o cepljenju v obliki mikročipa vsadijo v roko.

Covidno potrdilo lahko na ta način prebere vsaka naprava, ki vsebuje tehnologijo NFC (ang. near-field communication). Gre za tehnologijo, ki se uporablja za brezkontaktna plačila in odklepanje vrat brez ključa.

Delovanje je na lastni koži pokazal vodja distribucije Epicentra Hannes Sjöblad. Čip si je vstavil pod kožo na roki in, da bi preveril status precepljenosti, z mobilnim telefonom potegnil po tem delu telesa.

A omenjeni mikročip ni nova inovacija, podjetje ta način uporablja že vrsto let pri svojih zaposlenih. Leta 2015 so vgradili čipe v več kot sto svojih zaposlenih, ki zdaj z njihovo pomočjo lahko odpirajo vrata, uporabljajo printerje ali kupujejo smoothije samo s premikom roke.

Mikročip vgradijo s preprostim vbrizgavanjem in ko ga aktivira nekaj centimetrov oddaljen bralnik, se med obema napravama prek elektromagnetnih valov pretaka majhna količina podatkov, je poročal Daily Mail.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  22 .12. 2021 ob  12: 21
vseved, ce ni BOT ali placanec zlocinske vlade, je en totalen be-bec, ki ne vidi kaj se dogaja in kam to pelje.
@Istrijan, To ni koncni cilj, je pa vsekakor planirana faza. Ceprav cipov kot je ta ne potrebujejo, saj imajo cepljeni ljudje ze nanotranzmisorje v krvi, ki so jim jih vbrizgali z cepivom. To je samo farsa. Dokazano ze velikokrat. In koncni cilj je veliko bolj drasticen in tragicen. Smo na pragu kvantnega preskoka. Zivljenje, kot ga poznamo do sedaj, nikoli vec ne bo enako.
Ištrijan |  22 .12. 2021 ob  10: 20
Krasno! Mogoče pa je to končni cilj, čipirani kot živali! Najbrž je kakšen naš Vseved že navdušen nad takšnimi rešitvami - svoboden kot (čipiran) pes......