ILIRSKA BISTRICA BOGATEJŠA ZA NOV HELIODROM: Namenjen nujni medicinski pomoči, policiji in ministrstvu za obrambo (FOTO)

Slovenija

V Ilirski Bistrici so danes predali v uporabo območje za izvenletališke pristanke. Območje bo namenjeno izvenletališkim pristankom za izvajanje helikopterske nujne medicinske pomoči, heliodrom pa bosta uporabljali tudi policija in ministrstvo za obrambo, ki je tudi sofinanciralo investicijo, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve (MNZ).

Ob tej priložnosti je državni sekretar na MNZ Franc Kangler izrazil zadovoljstvo, da se je to uredilo. Investicija je pomembna tako z vidika lokalne infrastrukture kot tudi za lokalno prebivalstvo. Na območju občine je namreč vadišče in strelišče Bač, ki je del osrednjega vadišča Slovenske vojske in pomeni večjo obremenjenost lokalne javne infrastrukture, so navedli na ministrstvu.

Na prizorišču so se dopoldne s svojim delom in opremo predstavile intervencijske službe, med njimi tudi policisti s helikopterjem, vozili in službenimi konji. Intervencijska vozila, ki so bila na ogled, so navdušila predvsem najmlajše, so zapisali v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija