ILEGALNE MIGRACIJE SE KREPIJO: Na območju Ilirske Bistrice v teh dneh ujeli 35 tujcev

Kronika

Na območju PU Koper so konec tedna na območju policijske postaje Ilirska Bistrica obravnavali 35 ilegalnih migrantov. Kot so sporočili s PU Koper, jih je 11 zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo vrnili na Hrvaško.

Fotografiji sta simbolični.

V petek ob 22.30 so policisti na cesti za Mune ustavili osebni avto, ki ga je vozil 44-letni državljan Albanije z urejenim statusom v Italiji. Prevažal je dva državljana Albanije in vsi trije so prišli v Slovenijo nelegalno. Voznika bodo kazensko ovadili, potnika pa so vrnili na Hrvaško.

Več nezakonitih prestopov meje so ta konec tedna zabeležili tudi na območju PU Novo mesto. Tam so od petka do danes pri opravljanju nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so nezakonito prestopili mejo.

Brežiški policisti pa so v soboto zvečer na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil, v katerem je avstrijski voznik prevažal šest državljanov Iraka, ki so pred tem peš nezakonito prestopili mejo. 38-letnemu državljanu Avstrije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. 

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države so avstrijskega državljana privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Državljane Iraka pa so po končanih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom, so še zapisali novomeški policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija