IGRA Z LASTNIŠTVOM ISTRABENZA SE NADALJUJE: Intus Invest odstopil od prevzemne namere za odkup delnic

Slovenija

Družba Intus Invest je odstopila od namere za odkup delnic Istrabenza, ki jih še nima v lasti, je danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočil Istrabenz. Intus Invest je namero objavil 26. novembra, na dan, ko je skupščina Istrabenza odločala o prenosu premoženja na DUTB.

Družba Intus Invest ima v lasti 12,94 odstotka delnic Istrabenza. Kot je ob objavi namere za časnik Delo dejal direktor Intus Investa Peter Krivc, želijo s prevzemom maksimirati vrednost naložbe, drugih načrtov pa ni razkril.

Intus Invest, ki je v lasti Krivca in Axor Holdinga, dela nekdanjega ACH, ki ga obvladuje Herman Rigelnik, je namero objavil na dan skupščine, na kateri so delničarji odločali o predlogu, da Istrabenz preostalo premoženje prenese na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je edini upnik holdinga, in gre v likvidacijo.

Skupščina predloga ni podprla z zadostno večino. DUTB, ki je želela s prenosom premoženja in likvidacijo rešiti vprašanje insolventnosti Istrabenza, je nato vložila predlog za prisilno poravnavo te družbe. Pri tem sicer ni plačala predujma za stroške postopka, tako da mora predlog še dopolniti.

Glavni izvršni direktor DUTB Matej Pirc je dejal, da bi bil prenos premoženja in likvidacija najhitrejša rešitev. Sedaj predlagajo prisilno poravnavo, v kateri bi imeli kot upnik večji nadzor nad postopkom kot v primeru stečaja.

Preostalo premoženje Istrabenza po prenosu hčerinske družbe Istrabenz Turizem na DUTB je ocenjeno na okoli devet milijonov evrov. Najvrednejši je polovični delež družbe Adriafin, ki ima v lasti večinski delež družbe Vinakoper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija