IDEJA ZA PRAZNIKE: Božični smoothie v dveh plasteh

Trendi

Če radi pripravljate smoothije, morate preizkusiti ta recept za božični smoothie v dveh plasteh. Katera koli od obeh plasti je lahko na vrhu oziroma na dnu. Da se ne začneta mešati med seboj, je treba uporabiti spodaj opisan trik.

Rdeča plast smoothija vsebuje jagode in granatno jabolko, zelena plast pa mango, kivi in špinačo. Na spletni strani Joy of blending priporočajo uporabo mlade špinače, saj je blagega okusa, ki ga pravzaprav ne boste čutili.

Trik za ustvarjanje dveh ločenih plasti je v tem, da v kozarec najprej zlijete prvo plast in ga pustite v zamrzovalniku za 5 do 10 minut. Nato lahko v kozarec prelijete še zgornjo plast.

Za zeleno polovico smoothija potrebujete:

- 2 kivija
- 1/3 jogurta v lončku (približno 60 ml)
- 1 pest zamrznjenega manga v kosih
- 1 zvrhano pest mlade špinače 

Za rdečo polovico smoothija potrebujete:

- semena 1 granatnega jabolka 
- 200 g zamrznjenih jagod

Priprava:

1. V električnem mešalniku približno 40 sekund mešajte sestavine za zeleno polovico smoothija pri visoki hitrosti. Prelijte v poljubno število kozarcev, a le do polovice. Pustite jih v zamrzovalniku za 5 do 10 minut. Medtem se lahko lotite naslednjega koraka.

2. Sperite posodo mešalnika in pripravite rdečo polovico božičnega smoothija. Najprej približno 20 sekund mešajte samo semena granatnega jabolka. Nato jim dodajte jagode in mešajte približno 50 sekund, dokler masa ne postane gladka. 

3. Vzemite kozarce iz zamrzovalnika in vanje prelijte zgornjo polovico smoothija. Če ta začne uhajati v spodnjo, postavite kozarce za nekaj časa nazaj v zamrzovalnik. 

Postrezite, občudujte svojo smoothie umetnino in uživajte!

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija